Solcellskollen använder cookies i syfte att erbjuda en mer användarvänlig upplevelse. Genom att klicka eller navigera på sidan accepterar du insamling av dessa.

Energiförbättring AB

Vi tar hjälp av naturen för att sänka dina energikostnader med upp till 70 %. Så att din fastighet eller villa blir lika skonsam för miljön som sparsam för dig.

Erbjuder nyckelfärdiga anläggningar
Erbjuder gratis platsbesök
Hjälper till med bygglov
Erbjuder takintegrerade lösningar
Erbjuder batterilösningar
Erbjuder underhåll som tillval
Medlem av Svensk Solenergi

Kundomdömen

 • Martin

  Örby

  Installation

  Kundmottagande

  Datum

  2018 M06 24

  Systemstorlek

  9,35 kW

  Omdöme

  De som utförde installationen var företaget 2electrify AB som samarbetar med Energiförbättring inom solceller. God information, lätta att ha med att göra, trevligt bemötande, kunniga.

 • Mikael

  Göteborg

  Installation

  Kundmottagande

  Datum

  2018 M04 23

  Systemstorlek

  6,6 kW

  Omdöme

  Mycket snabb kontakt och tydlig information vid offertförfrågan. När projektet beställts installerades anläggningen inom en vecka, själva installationen tog även den en vecka. 24 stycken paneler samt konverter sattes på/i garaget (råspont+papptak). Jämförde offerten från Energiförbättring mot offerter från dom stora el-leverantörerna, pga installation på papptak låg deras priser avsevärt mycket högre. Mycket nöjd med hela processen, enda negativa var att slutanmälan av anläggningen till nätägaren tog lång tid.

Referensanläggningar

 • Ett flygfoto över solcellsanläggningen vi har monterat på vårt egna tak på Rådastocksvägen i Mölnlycke. Anläggningen är 300 kvadratmeter, vilket motsvarar en kapacitet på 46 kW. Anläggningen förser arbetsplatsen och elbilarna med solel.

 • Ett av de villasystem vi har installerat. Anläggningen består till hälften av vanliga moduler, och till hälften av våra egna solhybrider. Solhybriderna är solceller, som även kopplas ihop med bergvärmesystemet i huset. Detta innebär att solcellerna kyls, vilket leder till något högre elproduktion, samtidigt som värmeöverskottet som skapas bakom solcellerna bidrar till att höja temperaturen i värmepumpen samt i borrhålen, vilket höjer effektiviteten.

 • Denna solcellsanläggning sitter på en villa i Mölnlycke. Anläggningen är 43 kvadratmeter, vilket motsvarar en effekt på 6,3 kW.

Längre beskrivning från Energiförbättring AB

Naturen är fantastisk. Dess kraft och dynamik gör att vi kan tillgodose alla dina energibehov, hur unik din situation än är. Som att kombinera solceller eller solhybrider med bergvärme inför den kalla årstiden och samtidigt att utvinna naturkyla när sommaren kommer. Här anser många att vi skiljer oss från mängden, för vi ser inte konsultation som en separat tjänst. Vi vill istället vara med hela vägen, för din och miljöns skull. Ett tak kan göras levande, tråkiga betongpannor som ytskikt kan bytas till solpaneler som då blir ditt eget kraftverk. Är det inte fantastiskt vilka goda förutsättningar det finns för levande tak i Sverige. En del av taket kan bära solhybrider för laddning av din värmepump, en del har några solfångare för varmvattenproduktion och resterande yta bär solcellerna som producerar REN SOLEL, för konsumtion, lagring, försäljning eller laddning av elbilen. Vi på firman har kört elbil under flera år och laddar den med solceller och vanlig el. Det fungerar mycket bra.

Nyfiken på solceller?

Registrera dig gärna för vårt månadsbrev med nyheter från solcellsvärlden!