Measol

4,8

Measol är experterna på solcellsanläggningar. Med över 7 år i branschen, levererar vi material och installation med hög kompetens.

Läs mer

Measol är experter på klimatsmarta solenergiprodukter som bidrar till en bättre miljö och lägre energikostnader. Vi arbetar med allt från rådgivning, försäljning och kundservice till små och medelstora företag, myndigheter, organisationer och privatpersoner i Storstockholm och övriga Sverige. Vår specialitet är att leverera miljövänliga och funktionella solenergiprodukter med mycket hög kvalitet. Vi kan också designa solceller som har olika form, färg och tryck – antingen ovanpå eller helt integrerat med taket. Oavsett om du bygger nytt eller vill sänka kostnaderna för en befintlig byggnad, stor eller liten, har vi en lösning som passar perfekt och håller i längden

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar

Här finns Measol:

Erbjudande

 • Medlem av Svensk Solenergi
 • Nyckelfärdiga anläggningar

  I en nyckelfärdig anläggning ingår solcellspaneler, växelriktare, övrigt material och montage — det vill säga allt som krävs för att du ska kunna producera solel. En anläggning kan antingen monteras på lämplig takyta eller på marken.

 • Takintegrerade lösningar

  I en takintegrerad solcellsanläggning utgör solcellspanelerna det yttre tätskiktet så istället för att montera panelerna utanpå ett befintligt takmaterial, så ersätts takmaterialet. Ett takintegrerat solcellssystem kan framförallt vara lämpligt om man planerar att renovera taket i samband med installationen.

 • Batterilösningar

  Syftet med batterier är att man kan lagra solel, som produceras på dagen, och använda den kvällstid och ibland nattetid. Man behöver därmed inte sälja lika mycket överskottsel. Batterier innebär dock inte att man blir helt självförsörjande.

 • Gratis platsbesök

  Platsbesök görs bl.a. för att mäta upp och dimensionera solcellsanläggningen utifrån takets mått, identifiera lämplig placering av växelriktaren och för att ta reda på hur montage skall ske på taket.

Referensanläggningar

 • Detta system är ett så kallat Solrif och är ett integrerat system. Detta har Anders & Kerstin Albåge i Tyresö valt eftersom det var dags att byta tak, så i stället för att lägga tegel och sedan solcellerna över teglet så har vi integrerat det i taket. Anläggningen är på cirka 8kW och systemet är SolarEdge smarta paneler.

 • Friendly Building är ett byggföretag som bygger nya plusshus & passivshus. Åt denna hus-bostadsrättsförening har vi monterat cirka 45kW och systemet är SolarEdge. Anläggningen beräknas producera cirka 40.000 kWh per år.

 • Här har 120st smarta monopaneler installerats på Herresta ladan i Sigtuna. Systemet är SolarEdge och har monterats på ett nylagt TP20 plåttak. Anläggningen har en toppeffekt 33kW och beräknas göra cirka 30.000 kWh per år.

Kundomdömen

4,8 i genomsnitt (6 omdömen)

 1. Rolf, Nacka

  Installation:

  Kundmottagande:

  Lyhörda och professionella, jag bytte ut elsystemet i huset samt installerade batteri och laddbox + bytte tak förutom installation av solceller

  Systemstorlek: 11,0 kW

 2. Åke, Tyresö

  Installation:

  Kundmottagande:

  Snabba svar. Kundorienterade. Håller i hela processen.

  Systemstorlek: 7,5 kW

 3. Lasse, Järfälla

  Installation:

  Kundmottagande:

  Alla överenskommelser har uppfyllts, installationen sköttes med förbättringar som inte jag tänkt på.

  Systemstorlek: 10,0 kW

 4. Lars, Södertälje

  Installation:

  Kundmottagande:

  Jag tycker att jag fick ett bra bemötande av leverantören och installationen genomfördes på ett sätt som jag är nöjd med. De synpunkter jag hade åtgärdades snabbt och utan diskussion. Jag kan rekommendera Measol.

  Systemstorlek: 4,8 kW

 5. Mattias, Enköping

  Installation:

  Kundmottagande:

  Ett proffsigt och trevligt bemötande och en öppen dialog om mina önskemål ledde till ett avtal som infriats till fullo. Då en del inte fungerade som tänkt så tog företaget sitt ansvar och såg till så att det fungerade.

  Systemstorlek: 14,7 kW

 6. Ulf, Enköping

  Installation:

  Kundmottagande:

  Kunniga och proffsiga. Min installation blev lite spretig pga försenade leveranser av panelerna men det fungerade ändå smidigt som helhet. Plus för att man alltid får snabba svar vid kontakt med Measol.

  Systemstorlek: 6,0 kW

Measol

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar