PPAM Solkraft AB

4,66

Levererar nyckelfärdiga anläggningar i Sverige, med kontor i Linköping. Erfarenhet från mer än 3500 installationer. Egna paneler samt egna montörer och elektriker.

Läs mer

PPAM Solkraft säljer och bygger solkraftsanläggningar i alla kundsegment – villor, lantbruk, offentliga fastigheter, industri etc. Vi levererar nyckelfärdiga solcellsanläggningar där du som kund ska kunna luta dig tillbaka och låta oss göra det vi gör bäst. En kombination av hög kompetens, egen produktutveckling, snabba leveranser, areaeffektiva och estetiskt utformade anläggningar gör oss unika på marknaden. Vi har de senaste åren levererat och installerat solcellsanläggningar i hela Sverige, från Haparanda i norr till Ystad i söder, och är idag en av landets ledande aktörer inom solcellsområdet. Vi tar totalansvaret för din investering och sköter allt från materialinköp och montering till driftsättning och övervakning via nätet. Vi på PPAM använder enbart våra egna kvalitativa serier av solpaneler samt växelriktare från tyska SMA och svenska Ferroamp. Våra egna paneler är framtagna från grunden av våra ingenjörer och med många hundra installationer i Sverige och utomlands utgör de en stor kunskapsbas för våra studier av livslängd och vår strävan att hela tiden optimera tekniken ytterligare.

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar

Här finns PPAM Solkraft AB:

Erbjudande

  • Medlem av Svensk Solenergi
  • Nyckelfärdiga anläggningar

    I en nyckelfärdig anläggning ingår solcellspaneler, växelriktare, övrigt material och montage — det vill säga allt som krävs för att du ska kunna producera solel. En anläggning kan antingen monteras på lämplig takyta eller på marken.

  • Takintegrerade lösningar

    I en takintegrerad solcellsanläggning utgör solcellspanelerna det yttre tätskiktet så istället för att montera panelerna utanpå ett befintligt takmaterial, så ersätts takmaterialet. Ett takintegrerat solcellssystem kan framförallt vara lämpligt om man planerar att renovera taket i samband med installationen.

  • Batterilösningar

    Syftet med batterier är att man kan lagra solel, som produceras på dagen, och använda den kvällstid och ibland nattetid. Man behöver därmed inte sälja lika mycket överskottsel. Batterier innebär dock inte att man blir helt självförsörjande.

  • Gratis platsbesök

    Platsbesök görs bl.a. för att mäta upp och dimensionera solcellsanläggningen utifrån takets mått, identifiera lämplig placering av växelriktaren och för att ta reda på hur montage skall ske på taket.

Referensanläggningar

  • HSB Brf Strömmen i Norrköping. Flera hus med 142 kWp PPAM Onyxium monokristallin panel SMA växelriktare med skuggoptimering och loggning.

  • Umeå Energi AB. PPAM Onyxium 350W glas/glas och SMA växelriktare med skugghantering och loggning.

  • Åvägen 22 i Åhus. 8,28 kWp, PPAM Transparium 360W, dubbelsidiga glas/glas paneler SMA 9000TL med skugghantering och loggning.

Kundomdömen

4,66 i genomsnitt (18 omdömen)

  1. Anders, Rimforsa

    Installation:

    Kundmottagande:

    Bra och sakligt bemötande, god informarion. Aningen otydlig dokumentation när man inte är så insatt i terminologin, som dock verkar korrekt. En nyckelfärdig lösning som inte var det minsta svår att hantera. Vänligt bemötande och bra installatörer. Frågor i efterhand har inte få svar på. Ett vänligt bemötande från alla håll och lätta att få kontakt med. Kan lugnt rekomenderas!

    Systemstorlek: 13,9 kW

  2. Peter, Bestorp

    Installation:

    Kundmottagande:

    Snabb installation efter beställning, bra dokumentation och pappershantering

    Systemstorlek: 9,2 kW

  3. Erik, Kolmården

    Installation:

    Kundmottagande:

    Trevlig och trygg kontakt med PPAM´s representanter från offert till färdig installation. Snabbt utfört arbete men nätägarens byte av mätare dröjde 2 veckor. Lååång tid!

    Systemstorlek: 10,4 kW

  4. Peter, Nyköping

    Installation:

    Kundmottagande:

    Snabb och proffsig installation.

    Systemstorlek: 19,8 kW

  5. Caroline, Linköping

    Installation:

    Kundmottagande:

    Bra hjälp och information i samband med offert. Bra pris. Arbetet sattes igång ganska snabbt men elinstallationen och färdiganmälan drog ut på tiden så anläggningen kom igång senare än planerat. Estetiskt blev det sämre än vi hade föreställt oss, det var tal om att sätta halva paneler för att maximera ytan vilket nog hade sett bättre ut, men det skedde inte. Ibland svårt att få kontakt för support men ofta ringer de upp om man söker någon på tel. Alltid trevligt bemötande.

    Systemstorlek: 9,5 kW

  6. Janne, Ringarum

    Installation:

    Kundmottagande:

    Snabbt och professionellt. Det som verkar ta tid är mätarbytet🤪 men det är inte ppam's fel.

    Systemstorlek: 4,4 kW

  7. Kristina, Tived

    Installation:

    Kundmottagande:

    Leverantören gav ett tryggt och seriöst intryck. De visade intresse och vilja att förklara och hjälpa till att välja rätt. De höll leveranstider och förklarade vad händer härnäst. De lämnade inte kunden därhän. En toppenleverantör.

    Systemstorlek: 10,4 kW

  8. Roland, Linköping

    Installation:

    Kundmottagande:

    Bra organisation och bemötande.

    Systemstorlek: 5,7 kW

PPAM Solkraft AB

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar