Soliga Energi AB

4,8

Soliga erbjuder nyckelfärdiga solcellsanläggningar av bästa kvalitet, till både företag och hushåll.

Läs mer

Soliga vill göra det möjligt för alla att producera egen grön el med smarta solcellslösningar av hög kvalitet. Det ska vara lätt att göra rätt! Varje dag jobbar vi för att göra det enklare och billigare att välja solceller och bli solelproducent. Soliga har sitt ursprung i solcellsfabriken i Glava, Värmland, och den internationella solenergimiljö och kompetens som samlats genom Glava Energy Center, samt energi- och miljöstudier och forskning vid Karlstads universitet. Det finns mycket kompetens inom solenergi i Värmland! Soliga har sitt huvudkontor i soliga Karlstad, Sveriges tredje mest solrika stad, och vi har installationskapacitet i största delen av Sverige, inklusive Stockholm och Göteborg Välkommen att ta kontakt med någon i vårt team för goda råd, kalkyler och erbjudande på leasing eller köp av solceller!

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar

Här finns Soliga Energi AB:

Erbjudande

 • Medlem av Svensk Solenergi
 • Nyckelfärdiga anläggningar

  I en nyckelfärdig anläggning ingår solcellspaneler, växelriktare, övrigt material och montage — det vill säga allt som krävs för att du ska kunna producera solel. En anläggning kan antingen monteras på lämplig takyta eller på marken.

 • Takintegrerade lösningar

  I en takintegrerad solcellsanläggning utgör solcellspanelerna det yttre tätskiktet så istället för att montera panelerna utanpå ett befintligt takmaterial, så ersätts takmaterialet. Ett takintegrerat solcellssystem kan framförallt vara lämpligt om man planerar att renovera taket i samband med installationen.

 • Batterilösningar

  Syftet med batterier är att man kan lagra solel, som produceras på dagen, och använda den kvällstid och ibland nattetid. Man behöver därmed inte sälja lika mycket överskottsel. Batterier innebär dock inte att man blir helt självförsörjande.

 • Gratis platsbesök

  Platsbesök görs bl.a. för att mäta upp och dimensionera solcellsanläggningen utifrån takets mått, identifiera lämplig placering av växelriktaren och för att ta reda på hur montage skall ske på taket.

Referensanläggningar

 • Anläggningen i Åmotsfors har en storlek på 29 kW med 100 st 290 W Trina Solar paneler.

 • “Vi är mycket nöjda med den kontakt vi haft under tiden vi letade rätt företag som skulle få montera solcellerna hos oss. Alltid snabba svar på alla våra frågor. Mycket smidig installation av deras duktiga montörer. Vi har varmt rekommenderat Soliga Energi till intresserade grannar." — Bertil & Eva Klarkvist

 • “Det känns självklart att ta vara på solens energi. Jag vill ha paneler på mitt tak och vara en del av omställningen till förnybar energi, för även privatpersoner måste ta ansvar för klimatet.” — Ann-Christine Johansson

Kundomdömen

4,8 i genomsnitt (5 omdömen)

 1. Lars, Karlstad

  Installation:

  Kundmottagande:

  Mkt bra elinstallation av en för ändamålet registrerad elinstallatör.

  Systemstorlek: 17,5 kW

 2. Arne, Karlstad

  Installation:

  Kundmottagande:

  Trevligt o proffsigt bemötande.

  Systemstorlek: 8,0 kW

 3. Emil, Olsäter

  Installation:

  Kundmottagande:

  Mycket hjälpsam leverantör. Mycket bra kommunikation och hjälpsam installatör.

  Systemstorlek: 11,0 kW

 4. Agneta, Kristinehamn

  Installation:

  Kundmottagande:

  Kunnig. Anlitade bra företag för själva installationen. Bra information och lugnande besked när det drog ut på tiden på grund av större efterfrågan på komponenter än leverantörerna av dem räknat med.

  Systemstorlek: 7,0 kW

 5. Kurt, Skillingsfors

  Installation:

  Kundmottagande:

  Mycket bra!

  Systemstorlek: 10,2 kW

Soliga Energi AB

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar