SolviQ

SolviQ hjälper dig hela vägen från projektering till färdig solcellsanläggning. Kvalitetssäkrade installationer enligt gällande regelverk är självklarheter för oss och en långsiktig trygghet för dig.

Läs mer

SolviQ Sverige AB säljer nyckelfärdiga solcellsanläggningar till kunder i Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla med omnejd. Våra installationer präglas av hög kvalitet både när det kommer till produkter, installation och service. Som lokal leverantör med närhet till våra kunder vill vi skapa bra relationer som sträcker sig längre än driftsättning. Det gör vi bland annat genom att erbjuda uppföljningsbesök inom ett år från leverans för att säkerställa en långsiktig trygghet för dig som anlitar oss.

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar

Här finns SolviQ:

Erbjudande

 • Medlem av Svensk Solenergi
 • Nyckelfärdiga anläggningar

  I en nyckelfärdig anläggning ingår solcellspaneler, växelriktare, övrigt material och montage — det vill säga allt som krävs för att du ska kunna producera solel. En anläggning kan antingen monteras på lämplig takyta eller på marken.

 • Takintegrerade lösningar

  I en takintegrerad solcellsanläggning utgör solcellspanelerna det yttre tätskiktet så istället för att montera panelerna utanpå ett befintligt takmaterial, så ersätts takmaterialet. Ett takintegrerat solcellssystem kan framförallt vara lämpligt om man planerar att renovera taket i samband med installationen.

 • Batterilösningar

  Syftet med batterier är att man kan lagra solel, som produceras på dagen, och använda den kvällstid och ibland nattetid. Man behöver därmed inte sälja lika mycket överskottsel. Batterier innebär dock inte att man blir helt självförsörjande.

 • Gratis platsbesök

  Platsbesök görs bl.a. för att mäta upp och dimensionera solcellsanläggningen utifrån takets mått, identifiera lämplig placering av växelriktaren och för att ta reda på hur montage skall ske på taket.

Referensanläggningar

 • Kundens tomt med sluttning ner mot Öresjö lämpade sig bra för en markställning, som han valde att bygga själv. Läget ut över sjön skapar fantastiska förutsättningar för att börja hämta hem solel redan när solen står lågt över horisonten. Tack vare det skuggfria läget behövs inga optimerare utan vi använde en inverter från Fronius.

 • På Hults höjd i Trollhättan sitter en av våra första anläggningar. Anläggningen är uppdelad i två sektioner, en i söderläge och en mot väster, för att bättre kunna utnyttja solelen på eftermiddagen vid laddning av framtida elbil. Vi monterade även en Zappi elbilsladdare som gör det möjligt att ladda bilen på enbart solel.

 • Med både spa-bad och energikrävande laddhybrid skapar kunden fantastiska förutsättningar för att ta vara på solens energi i detta fritidshus strax utanför Lysekil. Här ville kunden ha en snygg installation utan brutna rader med solpaneler. Denna anläggning är optimerad med produkter från SolarEdge.

Kundomdömen

SolviQ har ännu inga kundomdömen via Solcellskollen. Allteftersom det sker installationer så kommer de dyka upp här.

  SolviQ

  Be om offert

  Få ett förslag inom ett par dagar