Olle Johansson, Om hur det går för elbilsomställningen - Solcellskollen
Bild på Olle Johansson från Power Circle

Olle Johansson, Om hur det går för elbilsomställningen

Det femtonde poddavsnittet gästades av Olle Johansson, VD för Power Circle. Avsnittet blev verkligen ett “extra allt” om elbilar och den smygande elbilsrevolutionen som pågår.

Att elbilar är nästa stora grej inom transportsektorn har nog inte undgått någon. Framförallt inte i tider då flera elbilföretag lanserar planer om att alla deras bilar ska komma med eldrift framöver, då kommunalpolitiker från många av världens metropoler aviserar kommande förbud för avgasbilar i stadskärnor, eller när Tesla håller på att rulla ut sin första massproducerade elbil — “fossilbilsdödaren” — från sina fabriker.

I sin roll som VD för elbranschens intresseorganisation Power Circle är Olle Johansson en av de som har bäst koll på hur det går med elbilsutvecklingen. Power Circles månadsvisa rapporter om elbilsstatistik är vad som utgör grunden i det vi vet om elbilsförsäljning i Sverige — och Olle själv är en flitigt anlitad expert med insikt i både potential och utmaningar med elbilsutvecklingen. (För att inte tala om känslan att köra elbil; han själv är givetvis elbilist).

I poddens femtonde avsnitt pratade vi om hur snabbt det går för elbilsutvecklingen, nya elbilsmodeller, miljöutmaningar, och huruvida laddinfrastruktur byggs ut i tillräcklig mån. Trogna poddens tema pratade vi även om de kittlande möjligheterna som uppstår när miljontals elbilar helt plötsligt kan användas till att utföra tjänster för elnätet (en bil används i genomsnitt 3% av tiden, resten av tiden står den stilla).

Med andra ord, slå dig ner i närmast möjliga hängmatta, och avnjut ett minst sagt späckat avsnitt om elbilar!

Här kan du lyssna på podden: Acast, Apple, Spotify, och här för att ladda ner avsnittet! Och som vanligt: om du gillar vad du lyssnar på får du jättegärna lämna ett omdöme i iTunes.

Av Erik Wallnér

wallner@solcellskollen.se

Publicerad July 23, 2018

Följ gärna vårt nyhetsbrev för att en gång i månaden ta del av nya blogginlägg och andra nyheter från solcellsvärlden!

Relaterade inlägg

  1. Om planerna kring vehicle-to-grid med Alexandra Österplan från Nissan

På Solcellskollen kan du jämföra leverantörer baserat på andras omdömen, ta fram en solcellskalkyl för din bostad, eller läsa senaste nytt om solceller. Helt enkelt ditt hjälpmedel inför en solcellssatsning!