Solcellskollen använder cookies i syfte att erbjuda en mer användarvänlig upplevelse. Genom att klicka eller navigera på sidan accepterar du insamling av dessa.

Läs om oss på Solcellskollen

Genom att erbjuda lättillgänglig information och möjlighet att hitta och jämföra duktiga lokala installatörer vill vi göra ett solcellsköp tryggt, enkelt och ekonomiskt.

Solcellskollens logotyp

Erik Wallnér

Erik är medgrundare av Solcellskollen. 2015 skrev han sitt examensarbete på Chalmers om barriärer på den svenska solcellsmarknaden, som lade grund för arbetet med Solcellskollen. Kuriosa: gillar tacos, att blogga, se på italiensk fotboll. Och årets teknolog på Chalmers 2011.

Porträttfotografi av Erik Wallnér

Eric Ahlberg

Eric är medgrundare av Solcellskollen, där han i huvudsak ägnar sig åt utveckling av ny funktionalitet. Är utbildad civilingenjör i datateknik från Chalmers med ett stort intresse för webbutveckling. En alltför skadebenägen fotbollsspelare som gärna drar en repa med vindsurfingbrädan en blåsig höstdag.

Porträttfotografi av Eric Ahlberg

Solcellskollen i pressen

Om Solcellskollen

Solenergi förser jorden med lika mycket energi på en timme som mänskligheten använder på ett år. Materialet i solceller, framförallt i form av kisel, är dessutom så pass vanligt i jordskorpan att det inte finns några begränsningar för en kraftig utbyggnation, i Sverige och globalt. Med det sagt, finns det få saker som är lika glädjande som utvecklingen och marknadstillväxten av solceller.

Syftet med Solcellskollen är att göra det lättare och tryggare för de som bidrar till denna utveckling — dvs. de som själva går med tankar om att satsa på solceller.

Vinnovas logotyp som länkar till Solcellskollens blogginlägg om att Solcellskollen har fått ett bidrag inom Vinnovas program innovativa startupsRiksbyggens logotyp som länkar till sida över stipendianter för riksbyggens stipendier för idéer om hållbara städer, däribland SolcellskollenAlmis logotyp som länkar till hur solcellskollen vann ett pris för hållbara idéer