Om oss på Solcellskollen

Med lättillgänglig information, verktyg för att räkna på solceller, och hjälp att hitta och jämföra lokala leverantörer vill vi göra ett solcellsköp tryggt, enkelt och ekonomiskt.

Vår idé

Det finns få saker som är lika glädjande som utvecklingen och marknadstillväxten av solceller. Resursen solenergi är enorm: på ungefär två timmar förser solen jorden med lika mycket energi som mänskligheten använder på ett år. Dessutom erbjuder solceller en möjlighet för i princip vemsomhelst — villaägare, jordbrukare, bostadsrättsföreningar, fastighetsföretag, m.fl. — att spara pengar på att producera el, något som historiskt varit en exklusivitet för större elbolag. 2017 grundade vi Solcellskollen med syfte att hjälpa just dessa mindre aktörer på solcellsmarknaden. Detta gör vi dels genom att hjälpa till att hitta och jämföra duktiga lokala leverantörer — och erbjuda verktyg för att räkna på vad du kan spara på en solcellsinvestering. Vår övertygelse är att ju mer stärkta konsumenterna är, desto fler nöjda solcellskunder och en bättre solcellsmarknad kommer vi att få!

Erik Wallnér

Erik är VD och medgrundare av Solcellskollen. 2015 skrev Erik sitt exjobb på Chalmers om barriärer på den svenska solcellsmarknaden, som lade grund för arbetet med Solcellskollen. Ägnar gärna sina dagar åt att skriva, podda, och, ja, prata om solceller med användare och leverantörer på Solcellskollen. Kuriosa: gillar italiensk fotboll och årets teknolog på Chalmers 2011.

Eric Ahlberg

Eric är medgrundare av Solcellskollen och civilingenjör i datateknik från Chalmers. Eric är den som ser till att det kontinuerligt rullas ut nya funktioner för alla de solcellsintresserade användare som dagligen är inne på Solcellskollen. Kuriosa: en alltför skadebenägen fotbollsspelare som gärna drar en repa med vindsurfingbrädan en blåsig höstdag.

Solcellskollen i pressen

Kom gärna förbi på en kaffe!

Besöksadress

Solcellskollen AB

Stena Center

Läraregatan 3

Göteborg

Postadress

Solcellskollen AB

Majorsgatan 5B

41308 Göteborg

Kontaktuppgifter

För allmänna frågor:

info@solcellskollen.se