Solcellskollen använder cookies i syfte att erbjuda en mer användarvänlig upplevelse. Genom att klicka eller navigera på sidan accepterar du insamling av denna information. För mer information, se våra användarvillkor.

Solenergi förser jorden med lika mycket energi på en timme som mänskligheten använder på ett år. Materialet i solceller, framförallt i form av kisel, är dessutom så pass vanligt i jordskorpan att det inte finns några begränsningar för en kraftig utbyggnation, i Sverige och globalt. Med det sagt, finns det få saker som är lika glädjande som utvecklingen och marknadstillväxten av solceller.

Drivkraften bakom Solcellskollen.se kommer ur vår övertygelse att det behövs en neutral webbtjänst som på ett enkelt sätt hjälper de som kan bidra till denna utveckling, dvs. de som själva går med tankar om att satsa på solceller. Vi gör detta genom att samla den information och de tjänster som de flesta behöver inför och under en investering i solceller. Målet är en mer lättorienterad, och mer transparent, svensk solcellsmarknad. Kontakta oss gärna på info@solcellskollen.se om du har idéer om hur Solcellskollen kan utvecklas.

porträttfotografi av Eric Ahlberg

Eric är medgrundare av Solcellskollen, där han i huvudsak ägnar sig åt utveckling av ny funktionalitet. Är utbildad civilingenjör i datateknik från Chalmers med ett stort intresse för webbutveckling. En alltför skadebenägen fotbollsspelare som gärna drar en repa med vindsurfingbrädan en blåsig höstdag.

ahlberg@solcellskollen.se

073-402 99 40

porträttfotografi av Erik Wallnér

Erik är medgrundare av Solcellskollen. 2015 skrev han sitt examensarbete på Chalmers om barriärer på den svenska solcellsmarknaden, som lade grund för arbetet med Solcellskollen. Kuriosa: gillar tacos, att blogga, se på italiensk fotboll. Och årets teknolog på Chalmers 2011.

wallner@solcellskollen.se

073-758 91 17

chalmers ventures textlogotyp som länkar till chalmers ventures sida om hur solcellskollen vann Chalmers Ventures och Climate-KICs Greenhouse-pris
RISE logotyp som länkar till pressrelease om hur RISE bidrog till utvecklingen av Solcellskollen
almi logotyp som länkar till hur solcellskollen vann ett pris för hållbara idéer
riksbyggen logotyp som länkar till sida över stipendianter för riksbyggens stipendier för idéer om hållbara städer, däribland Solcellskollen
climate KIC logotyp som länkar till artikel i Business Region Göteborg om tävlingen där Solcellskollen vann en plats i Climate KICS inkubatorprogram.
Vinnovas logotyp som länkar till Solcellskollens blogginlägg om att Solcellskollen har fått ett bidrag inom Vinnovas program innovativa startups

Skriv gärna upp dig för vårt nyhetsbrev för att få information först från Solcellskollen!