Om AI på elmarknaden, med Hjalmar Nilsonne - Solcellskollen

Solcellskollen använder cookies i syfte att erbjuda en mer användarvänlig upplevelse. Genom att klicka eller navigera på sidan accepterar du insamling av dessa.

Bild på Hjalmar Nilsonne från Watty

Om AI på elmarknaden, med Hjalmar Nilsonne

Hjalmar Nilsonne, VD och grundare av startupföretaget Watty, gästade Solcellskollens fjortonde podcast, där vi pratade artificiell intelligens och elektricitet.

I takt med att energisystemet elektrifieras och kopplas upp är de flesta överens om att artificiell intelligens kommer få stor påverkan på vårt elsystem. Med AI och stora mängder data kan man göra en mängd spännande saker — exempelvis automatisera drift och underhåll av alltifrån elnät till produktionsanläggningar, till enskilda fastigheter.

I poddens fjortonde avsnitt satt vi ner med Hjalmar Nilsonne. Hjalmar är VD och grundare för startupen Watty, som är ett av de allra mest spännande svenska företagen när det gäller AI-applikationer i energisektorn. Bild på både insidan och utsidan av Wattys
teknikWattys teknologi — en elförbrukningsmätare som gör att man via en mätpunkt kan se vad som är på, och hur mycket el respektive apparat förbrukar, i realtid.

Med andra ord, om du är intresserad AI-applikationer inom elsektorn, spaningar om framtidens elmarknad, och att höra mer om Wattys bakgrund och teknik — då får du inte missa detta avsnitt!

Du lyssnar här för webbläsare och Android, här för Apple, och här kan du ladda ner avsnittet! Om du gillar vad du lyssnar på får du jättegärna lämna ett omdöme i iTunes.

Av Erik Wallnér

@erikwallner

2018 M06 13

Följ gärna vårt nyhetsbrev för att en gång i månaden ta del av nyheter om solceller och förnybar energi!

Relaterade inlägg

På Solcellskollen kan du jämföra leverantörer baserat på andras omdömen, ta fram en solcellskalkyl för din bostad, eller läsa senaste nytt om solceller. Helt enkelt ditt hjälpmedel inför en solcellssatsning!