Bild på Daniel Lindén från Tibber

Om framtidens elmarknad, med Daniel Lindén

  1. Det förnybara energisystemet
  2. Solcellskollens podcast

I det trettonde avsnittet av Solcellskollens podcast fick vi besök av Daniel Lindén, grundare av el-startupen Tibber — och ut trillade ett samtal om framtidens elmarknad!

Elmarknaden håller på att förändras drastiskt, inte minst som följd av digitalisering, ny teknik och de mekanismer som en större andel förnyelsebar el skapar. Ett av de företag som är i framkant av denna utveckling är svensk-norska el-startupen Tibber (som bland annat har hotellmagnaten Petter Stordalen som investerare).

I poddens trettonde avsnitt satt vi ner med Tibbers medgrundare Daniel Lindén för att prata om vad Tibber faktiskt gör, hur elhandel fungerar — och om hur Daniel tror framtidens elmarknad kommer att utvecklas. Vi pratade även om podd-bekanta ämnen såsom tekniska lösningar för att hantera stora mängder förnybar el och vilka affärsmöjligheter detta innebär för ett företag såsom Tibber.

Du lyssnar här för webbläsare och Android, här för Apple, och här kan du ladda ner avsnittet! Om du gillar vad du lyssnar på får du jättegärna lämna ett omdöme i iTunes.

Av Erik Wallnér

wallner@solcellskollen.se

Publicerad 24 maj 2018

Relaterade inlägg

Solcellskollens logotyp

På Solcellskollen kan du jämföra leverantörer baserat på andras omdömen, ta fram en solcellskalkyl för din bostad, eller läsa senaste nytt om solceller. Helt enkelt ditt hjälpmedel inför en solcellssatsning!