Bild på Lise Nordin
  1. Det förnybara energisystemet
  2. Solcellskollens podcast

Om vad som komma skall i energipolitiken — med Lise Nordin

24 april 2018

Av Erik Wallnér (wallner@solcellskollen.se)

Det elfte avsnittet av podden gästades av riksdagsledamoten Lise Nordin. I samtalet vred vi ut och in på den politik och de regeringsutredningar som i dagsläget sker på energiområdet.

I snart åtta år har miljöpartisten Lise Nordin varit en av de politiker som haft störst inflytande över svensk energipolitik, och drivande i frågor som Energiöverenskommelsen, slopat momskrav för mikroproducenter, och borttagen solelskatt — för att nämna några.

I studion på Första långgatan i Göteborg pratade vi om just den politik som bedrivs, och hur den kan komma att påverka de som bl.a. vill satsa på egen solel, skaffa batterier, eller energieffektivisera.

Den (potentiella) solcellsägaren som vill hoppa rakt till frågor om skattereduktionen, status för köerna till solcellsbidraget, eller om vad som händer med solcellsstödet efter valet, kan börja lyssna vid 40 minuter.

Du hittar bl.a. avsnittet i Acast, Apple, eller genom att ladda ner här. Gillar du vad du hör får du mer än gärna skriva ett omdöme i iTunes!

Relaterade inlägg

Solcellskollens logotyp

På Solcellskollen kan du jämföra leverantörer baserat på andras omdömen, ta fram en solcellskalkyl för din bostad, eller läsa senaste nytt om solceller. Helt enkelt ditt hjälpmedel inför en solcellssatsning!