Om vad som komma skall i energipolitiken — med Lise Nordin - Solcellskollen
Bild på Lise Nordin

Om vad som komma skall i energipolitiken — med Lise Nordin

Det elfte avsnittet av podden gästades av riksdagsledamoten Lise Nordin. I samtalet vred vi ut och in på den politik och de regeringsutredningar som i dagsläget sker på energiområdet.

I snart åtta år har miljöpartisten Lise Nordin varit en av de politiker som haft störst inflytande över svensk energipolitik, och drivande i frågor som Energiöverenskommelsen, slopat momskrav för mikroproducenter, och borttagen solelskatt — för att nämna några.

I studion på Första långgatan i Göteborg pratade vi om just den politik som bedrivs, och hur den kan komma att påverka de som bl.a. vill satsa på egen solel, skaffa batterier, eller energieffektivisera.

Den (potentiella) solcellsägaren som vill hoppa rakt till frågor om skattereduktionen, status för köerna till solcellsbidraget, eller om vad som händer med solcellsstödet efter valet, kan börja lyssna vid 40 minuter.

Du hittar bl.a. avsnittet i Acast, Apple, eller genom att ladda ner här. Gillar du vad du hör får du mer än gärna skriva ett omdöme i iTunes!

Av Erik Wallnér

wallner@solcellskollen.se

Publicerad April 24, 2018

Följ gärna vårt nyhetsbrev för att en gång i månaden ta del av nya blogginlägg och andra nyheter från solcellsvärlden!

Relaterade inlägg

På Solcellskollen kan du jämföra leverantörer baserat på andras omdömen, ta fram en solcellskalkyl för din bostad, eller läsa senaste nytt om solceller. Helt enkelt ditt hjälpmedel inför en solcellssatsning!