Solcellskollen använder cookies i syfte att erbjuda en mer användarvänlig upplevelse. Genom att klicka eller navigera på sidan accepterar du insamling av dessa.

Bild på Lise Nordin

Om vad som komma skall i energipolitiken — med Lise Nordin

Det elfte avsnittet av podden gästades av riksdagsledamoten Lise Nordin. I samtalet vred vi ut och in på den politik och de regeringsutredningar som i dagsläget sker på energiområdet.

I snart åtta år har miljöpartisten Lise Nordin varit en av de politiker som haft störst inflytande över svensk energipolitik, och drivande i frågor som Energiöverenskommelsen, slopat momskrav för mikroproducenter, och borttagen solelskatt — för att nämna några.

I studion på Första långgatan i Göteborg pratade vi om just den politik som bedrivs, och hur den kan komma att påverka de som bl.a. vill satsa på egen solel, skaffa batterier, eller energieffektivisera.

Den (potentiella) solcellsägaren som vill hoppa rakt till frågor om skattereduktionen, status för köerna till solcellsbidraget, eller om vad som händer med solcellsstödet efter valet, kan börja lyssna vid 40 minuter.

Du hittar bl.a. avsnittet i Acast, Apple, eller genom att ladda ner här. Gillar du vad du hör får du mer än gärna skriva ett omdöme i iTunes!

Av Erik Wallnér

@erikwallner

2018 M04 24

Skriv upp dig för vårt månadsbrev för att få liknande artiklar i din mejlkorg!

Nyfiken på solceller?

Registrera dig gärna för vårt månadsbrev med nyheter från solcellsvärlden!