Podd #2 med Tomas Kåberger - Solcellskollen
Tomas Kåberger, professor på Chalmers, och den andra gästen i Solcellskollens podcast

Podd #2 med Tomas Kåberger

Tomas Kåberger gästade Solcellskollens andra poddavsnitt. Det blev en djupdykning i den utveckling som sker kring förnybar energi utanför Europa.

Tomas Kåberger har sen tjugo år tillbaka varit en Sveriges mest publika och inflytelserika energiexperter. Meriterna stavas bland annat generaldirektör för Energimyndigheten under åren då vindkraft på allvar tog fart i Sverige, samt ordförande för Japan Renewable Energy Foundation med syfte att bana väg för ett hållbart energisystem i Fukushima-katastrofens efterdyningar. Idag är han professor i industriell energipolicy på Chalmers.

I studion på Första Långgatan i Göteborg pratade vi framförallt om den otroliga marknadstillväxt och utveckling av förnybar energi som sker i Kina. Och om hur mer förnybar energi kan leda till färre geopolitiska konflikter.

Av Erik Wallnér

@erikwallner

2017 M09 11

Följ gärna vårt nyhetsbrev för att en gång i månaden ta del av nyheter om solceller och förnybar energi!

Relaterade inlägg

På Solcellskollen kan du jämföra leverantörer baserat på andras omdömen, ta fram en solcellskalkyl för din bostad, eller läsa senaste nytt om solceller. Helt enkelt ditt hjälpmedel inför en solcellssatsning!