Solcellskollen använder cookies i syfte att erbjuda en mer användarvänlig upplevelse. Genom att klicka eller navigera på sidan accepterar du insamling av dessa.

Daniel Kulin, handläggare på Energimyndigheten, och den tredje gästen i Solcellskollens podcast

Podd #3 med Daniel Kulin

Daniel Kulin gästade Solcelskollens tredje poddavsnitt. Till vardags jobbar Daniel Kulin på Energimyndigheten, och har bl.a. varit tongivande i deras arbete med att ta fram förslaget till solelstrategin.

Daniel Kulin har i hela sitt yrkesverksamma liv på olika sätt jobbat med förnybar energi. Vare sig det har handlat om att projektera vindkraftsparker; segla jorden runt med vinden och en 55 watts solcellsmodul som enda pålitliga energikällor; eller, som nu senast, varit med och utarbetat Sveriges mest centrala visionsdokument om svensk solenergi, Energimyndighetens solelstrategi.

I ärlighetens namn kunde detta ha blivit tre poddavsnitt. Ett om hur Daniel, medan han var teknolog, blev Sveriges yngsta världsomseglare - på en 27 fots segelbåt (!) - och därefter publicerad författare. Ett om vindkraftens framfart och utveckling i Sverige. Och ett avsnitt om tempot i solcellsutvecklingen som innebär att en 1 år gammal solelstrategi redan kan börja kännas inaktuell.

Istället blev det ett späckad avsnitt som både var kul att spela in & lyssna på i efterhand. Du kan lyssna här (Apple), här (webbläsare), eller i din favopoddapp.

Av Erik Wallnér

@erikwallner

2017 M10 19

Följ gärna vårt nyhetsbrev för att en gång i månaden ta del av nyheter om solceller och förnybar energi!

Nyfiken på solceller?

Registrera dig gärna för vårt månadsbrev med nyheter från solcellsvärlden!