Daniel Kulin, handläggare på Energimyndigheten, och den tredje gästen i Solcellskollens podcast
  1. Det förnybara energisystemet
  2. Solcellskollens podcast

Podd #3 med Daniel Kulin

19 oktober 2017

Av Erik Wallnér (wallner@solcellskollen.se)

Daniel Kulin gästade Solcelskollens tredje poddavsnitt. Till vardags jobbar Daniel Kulin på Energimyndigheten, och har bl.a. varit tongivande i deras arbete med att ta fram förslaget till solelstrategin.

Daniel Kulin har i hela sitt yrkesverksamma liv på olika sätt jobbat med förnybar energi. Vare sig det har handlat om att projektera vindkraftsparker; segla jorden runt med vinden och en 55 watts solcellsmodul som enda pålitliga energikällor; eller, som nu senast, varit med och utarbetat Sveriges mest centrala visionsdokument om svensk solenergi, Energimyndighetens solelstrategi.

I ärlighetens namn kunde detta ha blivit tre poddavsnitt. Ett om hur Daniel, medan han var teknolog, blev Sveriges yngsta världsomseglare - på en 27 fots segelbåt (!) - och därefter publicerad författare. Ett om vindkraftens framfart och utveckling i Sverige. Och ett avsnitt om tempot i solcellsutvecklingen som innebär att en 1 år gammal solelstrategi redan kan börja kännas inaktuell.

Istället blev det ett späckad avsnitt som både var kul att spela in & lyssna på i efterhand. Du kan lyssna här (Apple), här (webbläsare), eller i din favopoddapp.

Relaterade inlägg

Solcellskollens logotyp

På Solcellskollen kan du jämföra leverantörer baserat på andras omdömen, ta fram en solcellskalkyl för din bostad, eller läsa senaste nytt om solceller. Helt enkelt ditt hjälpmedel inför en solcellssatsning!