Rickard Nordin, Centerpartiets energipolitiske talesperson, och den femte gästen i Solcellskollens podcast
  1. Det förnybara energisystemet
  2. Solcellskollens podcast

Podd #5 med Rickard Nordin

27 november 2017

Av Erik Wallnér (wallner@solcellskollen.se)

I det femte avsnittet av Solcellskollens podcast gästades vi av Rickard Nordin, riksdagsledamot och en av frontfigurerna i svensk energi- och miljöpolitik.

Rickard Nordin är (förutom göteborgare) energi- och klimatpolitisk talesperson för Centerpartiet, och riksdagsledamot sedan 2011. Oavsett om man följer honom på Twitter, från Riksdagens talarstol, eller i chattkanalen via sitt e-sportande, så är det nog svårt att undgå hans engagemang kring frågor som rör energi och miljö.

Samtalet blev därmed inget annat än en djupdykning i energipolitik, med alla de kryddor som behövs: vad som möjliggjorde Energiöverenskommelsen, om att stödja ny teknik, lobbyisters roll (och betydelse), logik jämfört med politisk logik – och givetvis en hel del snack om solceller och dess lagstiftning.

Du lyssnar här för webbläsare och Android, och här för Apple. Gillar du vad du hör får du mer än gärna skriva ett omdöme i iTunes!

Relaterade inlägg

Solcellskollens logotyp

På Solcellskollen kan du jämföra leverantörer baserat på andras omdömen, ta fram en solcellskalkyl för din bostad, eller läsa senaste nytt om solceller. Helt enkelt ditt hjälpmedel inför en solcellssatsning!