Bengt Stridh, Om lärdomar från nästan 1000 blogginlägg om solceller - Solcellskollen
Bengt Stridh, upphovsmannen bakom Bengts villablogg, framför sin villa

Bengt Stridh, Om lärdomar från nästan 1000 blogginlägg om solceller

När Bengt Stridh fick förslaget om att starta en blogg visste han inte vad en blogg var. 10 år — och nästan 1000 blogginlägg — senare är Bengts villablogg en av solcells-Sveriges absolut viktigaste informationskällor. På bloggen skriver Bengt om alla möjliga aspekter som rör solceller: dess teknik, ekonomi, lagstiftning, och inte minst, om hans egna process att köpa solceller.

Det trettiofjärde avsnittet av Solcellskollens podcast gästades av just Bengt Stridh och vi pratade om solcellsutvecklingen sen han började blogga 2010. Bengt berättade om de ämnen som rönt mest uppmärksamhet under åren, vilka tekniska och politiska trender han tror på framöver — och så delade han givetvis med sig av sina tips för de som själva funderar på solceller!

(Det finns även bonusmaterial för den som är nyfiken på Bengts andra stora intresse: fågelskådning.)

Du kan lyssna på avsnittet i bl.a. Acast, Apple Podcaster, Spotify, Overcast, eller genom att ladda ner avsnittet. Vi blir som vanligt även glada om du vill lämna ett omdöme om podden i iTunes!

Av Erik Wallnér

wallner@solcellskollen.se

Publicerad January 16, 2020

Följ gärna vårt nyhetsbrev för att en gång i månaden ta del av nya blogginlägg och andra nyheter från solcellsvärlden!

Relaterade inlägg

På Solcellskollen kan du jämföra leverantörer baserat på andras omdömen, ta fram en solcellskalkyl för din bostad, eller läsa senaste nytt om solceller. Helt enkelt ditt hjälpmedel inför en solcellssatsning!