Bengt Stridh, upphovsmannen bakom Bengts villablogg, framför sin villa
  1. Solcellskollens podcast
  2. Solcellsmarknadens utveckling

Bengt Stridh, Om lärdomar från nästan 1000 blogginlägg om solceller

16 januari 2020

Av Erik Wallnér (wallner@solcellskollen.se)

0 characterNär Bengt Stridh fick förslaget om att starta en blogg visste han inte vad en blogg var. 10 år — och nästan 1000 blogginlägg — senare är Bengts villablogg en av solcells-Sveriges absolut viktigaste informationskällor. På bloggen skriver Bengt om alla möjliga aspekter som rör solceller: dess teknik, ekonomi, lagstiftning, och inte minst, om hans egna process att köpa solceller.

Det trettiofjärde avsnittet av Solcellskollens podcast gästades av just Bengt Stridh och vi pratade om solcellsutvecklingen sen han började blogga 2010. Bengt berättade om de ämnen som rönt mest uppmärksamhet under åren, vilka tekniska och politiska trender han tror på framöver — och så delade han givetvis med sig av sina tips för de som själva funderar på solceller!

(Det finns även bonusmaterial för den som är nyfiken på Bengts andra stora intresse: fågelskådning.)

Du kan lyssna på avsnittet i bl.a. Acast, Apple Podcaster, Spotify, Overcast, eller genom att ladda ner avsnittet. Vi blir som vanligt även glada om du vill lämna ett omdöme om podden i iTunes!

Relaterade inlägg

Solcellskollens logotyp

På Solcellskollen kan du jämföra leverantörer baserat på andras omdömen, ta fram en solcellskalkyl för din bostad, eller läsa senaste nytt om solceller. Helt enkelt ditt hjälpmedel inför en solcellssatsning!