Enwell Energiförbättring

4,43

Vi tar hjälp av naturen för att sänka dina energikostnader med upp till 70 %. Så att din fastighet eller villa blir lika skonsam för miljön som sparsam för dig.

Läs mer

Naturen är fantastisk. Dess kraft och dynamik gör att vi kan tillgodose alla dina energibehov, hur unik din situation än är. Som att kombinera solceller eller solhybrider med bergvärme inför den kalla årstiden och samtidigt att utvinna naturkyla när sommaren kommer. Här anser många att vi skiljer oss från mängden, för vi ser inte konsultation som en separat tjänst. Vi vill istället vara med hela vägen, för din och miljöns skull. Ett tak kan göras levande, tråkiga betongpannor som ytskikt kan bytas till solpaneler som då blir ditt eget kraftverk. Är det inte fantastiskt vilka goda förutsättningar det finns för levande tak i Sverige. En del av taket kan bära solhybrider för laddning av din värmepump, en del har några solfångare för varmvattenproduktion och resterande yta bär solcellerna som producerar REN SOLEL, för konsumtion, lagring, försäljning eller laddning av elbilen. Vi på firman har kört elbil under flera år och laddar den med solceller och vanlig el. Det fungerar mycket bra.

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar

Här finns Enwell Energiförbättring:

Erbjudande

 • Medlem av Svensk Solenergi
 • Nyckelfärdiga anläggningar

  I en nyckelfärdig anläggning ingår solcellspaneler, växelriktare, övrigt material och montage — det vill säga allt som krävs för att du ska kunna producera solel. En anläggning kan antingen monteras på lämplig takyta eller på marken.

 • Takintegrerade lösningar

  I en takintegrerad solcellsanläggning utgör solcellspanelerna det yttre tätskiktet så istället för att montera panelerna utanpå ett befintligt takmaterial, så ersätts takmaterialet. Ett takintegrerat solcellssystem kan framförallt vara lämpligt om man planerar att renovera taket i samband med installationen.

 • Batterilösningar

  Syftet med batterier är att man kan lagra solel, som produceras på dagen, och använda den kvällstid och ibland nattetid. Man behöver därmed inte sälja lika mycket överskottsel. Batterier innebär dock inte att man blir helt självförsörjande.

 • Gratis platsbesök

  Platsbesök görs bl.a. för att mäta upp och dimensionera solcellsanläggningen utifrån takets mått, identifiera lämplig placering av växelriktaren och för att ta reda på hur montage skall ske på taket.

Referensanläggningar

 • Denna solcellsanläggning sitter på en villa i Mölnlycke. Anläggningen är 43 kvadratmeter, vilket motsvarar en effekt på 6,3 kW.

 • Anläggningen består till hälften av vanliga moduler, och till hälften av våra egna solhybrider. Solhybriderna är solceller, som även kopplas ihop med bergvärmesystemet i huset. Då kyls solcellerna, vilket leder till högre elproduktion, samtidigt som värmeöverskottet höjer effektiviteten i värmesystemet.

 • Ett flygfoto över solcellsanläggningen vi har monterat på vårt egna tak på Rådastocksvägen i Mölnlycke. Anläggningen är 300 kvadratmeter, vilket motsvarar en kapacitet på 46 kW. Anläggningen förser arbetsplatsen och elbilarna med solel.

Kundomdömen

4,43 i genomsnitt (8 omdömen)

 1. Martin, Lerum

  Installation:

  Kundmottagande:

  Bra bemötande och kompetens

  Systemstorlek: 13,6 kW

 2. Nils, Mölndal

  Installation:

  Kundmottagande:

  Installationen som gjordes av en underentreprenör gick mycket bra, i tid och med mycket trevlig personal. Proffsigt! Mindre bra uppföljning och lite strul kring fakturor och betalning från Energiförbättrings sida men annars var dom helt ok!

  Systemstorlek: 12,0 kW

 3. Jan, Mölnlycke

  Installation:

  Kundmottagande:

  Kändes bra från första kundkontakt till slutförd installation

  Systemstorlek: 9,0 kW

 4. David, Kungsbacka

  Installation:

  Kundmottagande:

  Seriös och kunnig.

  Systemstorlek: 15,0 kW

 5. Lisa, Göteborg

  Installation:

  Kundmottagande:

  Energiförbättring gav snabb respons på vår förfrågan och var lyhörda och intresserade av våra önskemål. Vi är väldigt nöjda med slutresultatet och Energiförbättring samt deras installatörer i stort.

  Systemstorlek: 15,6 kW

 6. Malin, Lerum

  Installation:

  Kundmottagande:

  Väldigt trevliga och proffsiga.

  Systemstorlek: 17,9 kW

 7. Martin, Örby

  Installation:

  Kundmottagande:

  De som utförde installationen var företaget 2electrify AB som samarbetar med Energiförbättring inom solceller. God information, lätta att ha med att göra, trevligt bemötande, kunniga.

  Systemstorlek: 9,4 kW

 8. Mikael, Göteborg

  Installation:

  Kundmottagande:

  Mycket snabb kontakt och tydlig information vid offertförfrågan. När projektet beställts installerades anläggningen inom en vecka, själva installationen tog även den en vecka. 24 stycken paneler samt konverter sattes på/i garaget (råspont+papptak). Jämförde offerten från Energiförbättring mot offerter från dom stora el-leverantörerna, pga installation på papptak låg deras priser avsevärt mycket högre. Mycket nöjd med hela processen, enda negativa var att slutanmälan av anläggningen till nätägaren tog lång tid.

  Systemstorlek: 6,6 kW

Enwell Energiförbättring

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar