Nordpolen Energi

2,25

Vi är en helhetsleverantör av nyckelfärdiga installationer som använder egen personal för att kvalitetssäkra från projekteringsfasen till driftsättningen.

Läs mer

Vi har levererat flera hundra stycken lyckade installationer i södra Sverige sedan vi påbörjade våran resa med nöjda kunder 2018. Vårat fokus är att erbjuda ett smalt sortiment av produkter som håller kvalité, driftsäkert samt är estetisk tilltalande för ögonen. Från första kontakt till en driftsatt solcellsanläggning så ska man som kund hos oss känna sig trygg i att få svar på sina frågor genom hela förloppet.

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar

Här finns Nordpolen Energi:

Erbjudande

 • Medlem av Svensk Solenergi
 • Nyckelfärdiga anläggningar

  I en nyckelfärdig anläggning ingår solcellspaneler, växelriktare, övrigt material och montage — det vill säga allt som krävs för att du ska kunna producera solel. En anläggning kan antingen monteras på lämplig takyta eller på marken.

 • Takintegrerade lösningar

  I en takintegrerad solcellsanläggning utgör solcellspanelerna det yttre tätskiktet så istället för att montera panelerna utanpå ett befintligt takmaterial, så ersätts takmaterialet. Ett takintegrerat solcellssystem kan framförallt vara lämpligt om man planerar att renovera taket i samband med installationen.

 • Batterilösningar

  Syftet med batterier är att man kan lagra solel, som produceras på dagen, och använda den kvällstid och ibland nattetid. Man behöver därmed inte sälja lika mycket överskottsel. Batterier innebär dock inte att man blir helt självförsörjande.

 • Gratis platsbesök

  Platsbesök görs bl.a. för att mäta upp och dimensionera solcellsanläggningen utifrån takets mått, identifiera lämplig placering av växelriktaren och för att ta reda på hur montage skall ske på taket.

Referensanläggningar

 • På uppdrag av Svenska kyrkan har vi installerat 220st solcellspaneler med en installerad effekt av 70kW.

 • 90st Longi solar 350W installerat hos företag utanför Växjö.

 • 34st Longi solar 370W installerat på villatak i Alvesta utanför Växjö. Kraftfulla solpaneler med system från Solaredge för att öka anpassa anläggningen efter skuggor.

Kundomdömen

2,25 i genomsnitt (2 omdömen)

 1. Ahmad, Rödeby

  Installation:

  Kundmottagande:

  I början väldigt gott bemötande, sedan svårt att få kontakt. Kommit överens om 30 paneler sedan när det är dags att montera panelerna, uppgav installatören att det finns plats endast för 26 paneler. Har ej hittills fått smart mätare. Leverantören ville ha betalt enligt kostnadsförslaget trots att det monterades endast 26 av 30 paneler utan smartmätaren. Enligt besiktningensbolag så saknades snö och vindlastberäkningar annars var det ok.

  Systemstorlek: 12,0 kW

 2. Darko, Göteborg

  Installation:

  Kundmottagande:

  Allt gick smidigt tills vi kopplade vår solcellsanläggning till elnätet och märkte att effekten var inte ens nära den som står i specifikationen med många avbrott. Nordpolen Energi AB bytte två växelriktare men lyckades inte fixa problemet och inte heller beskriva om det är någonting fel med vårt elsystem i huset. 6 månader efter installationen oavsett faktumet att vi inte hade en fungerande anläggning sa de att de planerar att stänga vårt ärende och eventuellt debitera oss för deras kostnader för undersökningen de senaste 6 månaderna som gav inget resultat. På grund av detta var vi tvungen att göra en extern undersökning som visade rudimentärt fel med installationen, alltså att de kopplade 3 faser från växelriktaren till 2 faser på vårt hus. Besiktningsmannen hittade också många andra brister i, till exempel, dokumentation och märkning. På den gemmansamma besiktningen fixade de felet med fas uppkopplingen och vi var överens att de kommer att åtgärda alla anmärkningar från besiktningsprotokollet inom 30 dagar och kompensera oss för våra förluster. De gjorde ingenting inom dessa 30 dagar och även nu finns det många oåtgärdade anmärkningar från protokollet. När det gäller kompensation säger de att de tar inte ansvar för felet eftersom vi installerade en ny automatsäkring EFTER de har varit på plats så de "härleder problemet till externa faktorer". Detta är självklart inte sant eftersom ingen rörde våra automatsäkringar efter installationen, och även om någon gjorde det kunde detta inte ha påverkat deras jobb som hände innan det. De offrade dock någon kompensation med "goodwill", men ville inte svara på våra 3 frågor om vad detta innebär så att vi kan komma till överens och stänga vårt ärende positivt. Nu efter 10 månader ligger ärendet äntligen hos ART och vi är fortfarande väldigt oroliga att de gjorde andra fel med installationen som de på samma sätt kommer inte att undersöka och inte heller acceptera. Utöver alla detta svarar de ibland inte på samtal eller e-post eller svarar efter 7-10 dagar och deras kundtjänst lovar att de kommer att ringa tillbaka men det gör de inte.

  Systemstorlek: 6,4 kW

Nordpolen Energi

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar