Solcellskollen använder cookies i syfte att erbjuda en mer användarvänlig upplevelse. Genom att klicka eller navigera på sidan accepterar du insamling av dessa.

Penthon

Med Penthon som solpartner är du trygg. Våra produkter och garantier är världsledande. Självklart även trygg med vår expertis och vilja att hjälpa dig!

Erbjuder nyckelfärdiga anläggningar
Erbjuder gratis platsbesök
Hjälper till med bygglov
Erbjuder takintegrerade lösningar
Erbjuder batterilösningar
Erbjuder underhåll som tillval
Medlem av Svensk Solenergi

Kundomdömen

 • Glenn

  Tjörn

  Installation

  Kundmottagande

  Datum

  2018 M11 13

  Systemstorlek

  7,5 kW

  Omdöme

  Våran upplevelse av företaget har känts proffsigt och hela affären har gått smidigt tillväga.

 • Martin

  Trollhättan

  Installation

  Kundmottagande

  Datum

  2018 M11 6

  Systemstorlek

  19,84 kW

  Omdöme

  Proffsigt med hembesök direkt vid förfrågan. Enkelt att förstå skillnader på paneler, moduler installation mm.

 • Monica och Kalle

  Fjärås

  Installation

  Kundmottagande

  Datum

  2018 M10 28

  Systemstorlek

  10 kW

  Omdöme

  Vi valde Penthon av några anledningar; de hade glas-glas paneler och deras paneler har inga ramar där det kan samlas skräp. Installationen gick utmärkt trots att vårt tak (ladugård) går i vågor! Rakt och fint blev det. Elektrikern kom och gjorde sitt jobb, direkt efter kom Andreas och driftsatte samt hjälpte till med ansökan om solcellsbidraget och svarade på våra övriga frågor. Anläggningen fungerar som den ska och vi kan med nöje rekommendera Penthon.

 • Björn

  Mölndal

  Installation

  Kundmottagande

  Datum

  2018 M09 5

  Systemstorlek

  2,7 kW

  Omdöme

  Bra och smidigt om än något längre leveranstid än utlovat.

 • Johan

  Olofstorp

  Installation

  Kundmottagande

  Datum

  2018 M06 29

  Systemstorlek

  10,8 kW

  Omdöme

  Andreas på Penthon var väldigt lätt att ha att göra med. Mina frågor blev snabbt besvarade och förslag och offerter var tydliga och rimliga. Jag blev lätt övertygad om att välja lite exklusivare solceller med bättre garanti och prestanda och nu efter driftsättning är det verkligen inget jag ångrar. Jag kan lätt tänka mig att rekommendera Penthon till bekanta som funderar på att sätta upp solceller.

 • Tom

  Olofstorp

  Installation

  Kundmottagande

  Datum

  2018 M06 5

  Systemstorlek

  10,8 kW

  Omdöme

  Hög kompetens och snabb med uttömmande svar. Jag är mycket nöjd med genomförandet. Estetiskt tycker vi att anläggningen smälter bra in.

Referensanläggningar

 • 8,12 kWp SoliTek Solid 290 W paneler. Monterade öster om Göteborg. Anläggningen placerad i direkt söderläge och beräknas ge nästan 8000 kWh årligen. Med 30 års effekt och produktgaranti kan familjen vara säker på en trygg energiförsörjning under många år! Anläggningens storlek och utformning är anpassad för smälta in på taket. Systemet är även förberett för komplettering av ytterligare paneler vid senare tillfälle. Även ett batterisystem finns i pipeline när tiden är mogen för detta.

 • 13,25 kWp SoliTek Solrif 265 W paneler. Monterade i Knipared, utanför Göteborg. Panelerna är integrerade i taket och med en teknisk livslängd på 50 år, samt effektgaranti om 90 % om 30 år. "För över ett år sedan bestämde vi oss för att montera solpaneler på taket till vårt hus och bidraga till en grön miljö. Vi började söka på internet och övriga media för att finna en bra lösning. Ett viktigt krav för oss var att solpanelerna skulle integreras i taket, inte ligga på taket vilket Penthon presenterade en lösning på. Vi har under hela tiden mötts av en proffsig hantering av montering och överlämnande och vi är väldigt nöjda över resultatet." - Tommy Landin

 • 5,8 kWp monterade i Landvetter. 20 st SoliTek Mono Pro 290 W. Systemeffekt anpassades för att minimera husets driftkostnader. Panelerna är skuggoptimerade för bästa övervakning av systemet samt för att säkerställa att de levererade panelerna verkligen håller vad de utlovar. "Vi är mycket nöjda med att vi valde Penthon som leverantör och installatör av våra solcellspaneler. Bra och tydlig kommunikation och information längst hela vägen. Kvalitet och effektivitet vid installationen, och enkelhet för oss som slapp tänka på något kring det administrativa. Och det blev väldigt snyggt på taket" - Johan i Landvetter

Längre beskrivning från Penthon

Penthon hjälper dig! Vi hjälper dig genom att erbjuda några av marknadens bästa solpaneler. Vi hjälper dig med råd och kunskap kring vilka val som är bäst för just dig. Självklart hjälper vi även med ansökningar, elcertifikat, bygglov och alla andra saker som behövs för att du skall bli helt nöjd. Vi anpassar alltid våra installationer efter ditt önskemål och erbjuder därför både optimerade paneler, men även integrerade paneler. Skall du byta tak på huset? Varför inte få ett tak som betalar av sig själv? Vi hjälper dig! Med en säker och bra installation kan vi lova att du blir så nöjd att du rekommenderar oss till alla du känner, precis som våra nuvarande kunder kanske redan har gjort till dig?

Nyfiken på solceller?

Registrera dig gärna för vårt månadsbrev med nyheter från solcellsvärlden!