Penthon

4,75

Med Penthon som solpartner är du trygg. Våra produkter och garantier är världsledande. Självklart även trygg med vår expertis och vilja att hjälpa dig!

Läs mer

Penthon hjälper dig! Vi hjälper dig genom att erbjuda några av marknadens bästa solpaneler. Vi hjälper dig med råd och kunskap kring vilka val som är bäst för just dig. Självklart hjälper vi även med ansökningar, elcertifikat, bygglov och alla andra saker som behövs för att du skall bli helt nöjd. Vi anpassar alltid våra installationer efter ditt önskemål och erbjuder därför både optimerade paneler, men även integrerade paneler. Skall du byta tak på huset? Varför inte få ett tak som betalar av sig själv? Vi hjälper dig! Med en säker och bra installation kan vi lova att du blir så nöjd att du rekommenderar oss till alla du känner, precis som våra nuvarande kunder kanske redan har gjort till dig?

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar

Här finns Penthon:

Erbjudande

 • Medlem av Svensk Solenergi
 • Nyckelfärdiga anläggningar

  I en nyckelfärdig anläggning ingår solcellspaneler, växelriktare, övrigt material och montage — det vill säga allt som krävs för att du ska kunna producera solel. En anläggning kan antingen monteras på lämplig takyta eller på marken.

 • Takintegrerade lösningar

  I en takintegrerad solcellsanläggning utgör solcellspanelerna det yttre tätskiktet så istället för att montera panelerna utanpå ett befintligt takmaterial, så ersätts takmaterialet. Ett takintegrerat solcellssystem kan framförallt vara lämpligt om man planerar att renovera taket i samband med installationen.

 • Batterilösningar

  Syftet med batterier är att man kan lagra solel, som produceras på dagen, och använda den kvällstid och ibland nattetid. Man behöver därmed inte sälja lika mycket överskottsel. Batterier innebär dock inte att man blir helt självförsörjande.

 • Gratis platsbesök

  Platsbesök görs bl.a. för att mäta upp och dimensionera solcellsanläggningen utifrån takets mått, identifiera lämplig placering av växelriktaren och för att ta reda på hur montage skall ske på taket.

Referensanläggningar

 • 8,12 kWp SoliTek Solid 290 W paneler. Monterade öster om Göteborg. Anläggningen placerad i direkt söderläge och beräknas ge nästan 8000 kWh årligen. Med 30 års effekt och produktgaranti kan familjen vara säker på en trygg energiförsörjning under många år!

 • 5,8 kWp monterade i Landvetter. 20 st SoliTek Mono Pro 290 W. Systemeffekt anpassades för att minimera husets driftkostnader. Panelerna är skuggoptimerade för bästa övervakning av systemet samt för att säkerställa att de levererade panelerna verkligen håller vad de utlovar.

 • 13,25 kWp SoliTek Solrif 265 W paneler. Monterade i Knipared, utanför Göteborg. Panelerna är integrerade i taket och med en teknisk livslängd på 50 år, samt effektgaranti om 90 % om 30 år.

Kundomdömen

4,75 i genomsnitt (14 omdömen)

 1. Thomas, Öjersjö

  Installation:

  Kundmottagande:

  Det flöt på bra från första kontakten, via offert och installation samt efterjustering

  Systemstorlek: 14,6 kW

 2. Anna, Göteborg

  Installation:

  Kundmottagande:

  Bra! Trevligt och som vi uppfattade kunnigt bemötande. Tydlig information till oss om hur installationen skulle kunna göras, och sedan blev den så. Några små saker blev inte som planerat, som vanligt, men det fixades så att alla blev nöjda utan knot.

  Systemstorlek: 19,0 kW

 3. Karin, Göteborg

  Installation:

  Kundmottagande:

  Andreas på Penthon är kunnig, service minded och erbjuder ett konkurrenskraftigt pris för bra grejor. Inget finstilt, inga svårförståeliga klausuler och framförallt bäst garanti på samtliga ingående delar. Vi rekommenderar honom och Penthon varmt.

  Systemstorlek: 6,0 kW

 4. Philippe, Dingle

  Installation:

  Kundmottagande:

  Var ute i god tid, det tar alltid längre än man tror. Allt flöt på smidigt och jag är väldigt nöjd.

  Systemstorlek: 3,8 kW

 5. Malin, Harestad

  Installation:

  Kundmottagande:

  Det var trevligt att ha med Andreas att göra. Vi valde flexibel installationstid under lågsäsong vilket gav en lång väntan på installationen, men till en bra rabatt. Inget krångel med systemet hittills. Det känns gediget med glas-glas paneler.

  Systemstorlek: 12,5 kW

 6. Klas, Stora Höga

  Installation:

  Kundmottagande:

  Penthon har varit mycket proffsiga och haft en hög servicegrad under hela projektet. Material, utrustning och även kunnande är av högsta klass.

  Systemstorlek: 15,0 kW

 7. Åke, Mölndal

  Installation:

  Kundmottagande:

  Bra installerad, väldigt liten påverkan på huset. Ställningen för solcellerna sattes i falsarna på plåttaket. Kablage drogs på utsidan av huset och in i förrådet där växelriktaren sattes. Solcellerna har nu producerat ca 20% av våran Mars konsumtion på ca 1100kWh. Vi är mycket nöjda med leverantör och vad solcellerna presterar.

  Systemstorlek: 7,2 kW

 8. Björn, Kungsbacka

  Installation:

  Kundmottagande:

  Bra och professionell

  Systemstorlek: 5,4 kW

 9. Glenn, Tjörn

  Installation:

  Kundmottagande:

  Våran upplevelse av företaget har känts proffsigt och hela affären har gått smidigt tillväga.

  Systemstorlek: 7,5 kW

 10. Martin, Trollhättan

  Installation:

  Kundmottagande:

  Proffsigt med hembesök direkt vid förfrågan. Enkelt att förstå skillnader på paneler, moduler installation mm.

  Systemstorlek: 19,8 kW

Penthon

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar