SO Solkraft

Vi har 15 års erfarenhet av tak och solceller. Vi skräddarsyr anläggningen efter dina behov. Nöjdkundgaranti. Upp till 30års produktgaranti och 10års installationsgaranti för villor och lantbruk.

Läs mer

SO Solkraft är ett systerföretag till SO Tak & Plåt AB, som grundades år 2007 av Nicolas Opazo Cadei. Tommi Kauppila har över 15 års erfarenhet av arbete med tak. Han började som takläggare och har de senaste åren arbetat som projektledare på SO Tak & Plåt. Oscar Plambeck har arbetat flera år som solcells projektör på ett av landets största solcellsföretag. Denna trio hade ett pågående samarbete och genomförde projekt tillsammans när beställarna ville byta tak och installera solceller. I början av 2021 sköt elpriserna i höjden och solcellsmarknaden exploderade i popularitet. SO Tak & Plåt märkte en stor förändring i sina kundförfrågningar. Kunderna ville ha ett nytt tak eftersom de planerade att installera solceller, och de frågade om vi även erbjöd denna tjänst. Under våren blev väntetiden mycket lång, från att kunden accepterar offerten till installationen av solcellsanläggningen kunde det ta upp till 12 månader. Det blev ohållbart för SO Tak & Plåt att samordna projekten med företaget där Oscar arbetade. Under sommaren 2022 började de diskutera möjligheten att starta ett eget företag tillsammans, vilket resulterade i SO Solkraft. Med Oscars expertis inom solceller och Nicolas och Tommis erfarenhet inom takarbete kan vi erbjuda en säker installation av solceller och garantera en felfri montering. Precis som SO Tak & Plåt strävar vi alltid efter att ha korta väntetider och kompromissar aldrig med kvaliteten. Du ska absolut inte behöva vänta i 12 månader för att börja producera din egen el.

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar

Här finns SO Solkraft:

Erbjudande

 • Medlem av Svensk Solenergi
 • Nyckelfärdiga anläggningar

  I en nyckelfärdig anläggning ingår solcellspaneler, växelriktare, övrigt material och montage — det vill säga allt som krävs för att du ska kunna producera solel. En anläggning kan antingen monteras på lämplig takyta eller på marken.

 • Takintegrerade lösningar

  I en takintegrerad solcellsanläggning utgör solcellspanelerna det yttre tätskiktet så istället för att montera panelerna utanpå ett befintligt takmaterial, så ersätts takmaterialet. Ett takintegrerat solcellssystem kan framförallt vara lämpligt om man planerar att renovera taket i samband med installationen.

 • Batterilösningar

  Syftet med batterier är att man kan lagra solel, som produceras på dagen, och använda den kvällstid och ibland nattetid. Man behöver därmed inte sälja lika mycket överskottsel. Batterier innebär dock inte att man blir helt självförsörjande.

 • Gratis platsbesök

  Platsbesök görs bl.a. för att mäta upp och dimensionera solcellsanläggningen utifrån takets mått, identifiera lämplig placering av växelriktaren och för att ta reda på hur montage skall ske på taket.

Referensanläggningar

 • Spadvägen 5 i Järfälla. Takpannetak, 31st Longi 405w glas/folie. Växelriktare från Growatt och montagesystem från Schletter

 • Edsvall 1, Sollentuna. Bandtäckning/plåttak, 40st Electrolux 430w glas/folie, växelriktare från Growatt och montagesystem från Weland

 • Markanläggning på Vendelsö, 46st Solitek 370w glas/glas. Växelriktate från Growatt.

Kundomdömen

SO Solkraft har ännu inga kundomdömen via Solcellskollen. Allteftersom det sker installationer så kommer de dyka upp här.

  SO Solkraft

  Be om offert

  Få ett förslag inom ett par dagar