Svea Solar

4,58

Våra installationer är nyckelfärdiga, där vi tar hand om hela processen. Moment som ingår är bland annat projektering, administration och installation utförd av Sveas egna installatörer.

Läs mer

Svea Solar är Sveriges största solcellsinstallatör med egna montörer och elektriker i hela landet. Vi är med dig från första kontakt till färdig installation och vi skräddarsyr en lösning efter dina önskemål. Vårt mål är att det ska vara tryggt och smidigt för dig att investera i förnybar energi. Vi är stolta över vår höga kundnöjdhet. Tillsammans går vi mot ett fossilfritt samhälle!

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar

Här finns Svea Solar:

Erbjudande

 • Medlem av Svensk Solenergi
 • Nyckelfärdiga anläggningar

  I en nyckelfärdig anläggning ingår solcellspaneler, växelriktare, övrigt material och montage — det vill säga allt som krävs för att du ska kunna producera solel. En anläggning kan antingen monteras på lämplig takyta eller på marken.

 • Takintegrerade lösningar

  I en takintegrerad solcellsanläggning utgör solcellspanelerna det yttre tätskiktet så istället för att montera panelerna utanpå ett befintligt takmaterial, så ersätts takmaterialet. Ett takintegrerat solcellssystem kan framförallt vara lämpligt om man planerar att renovera taket i samband med installationen.

 • Batterilösningar

  Syftet med batterier är att man kan lagra solel, som produceras på dagen, och använda den kvällstid och ibland nattetid. Man behöver därmed inte sälja lika mycket överskottsel. Batterier innebär dock inte att man blir helt självförsörjande.

 • Gratis platsbesök

  Platsbesök görs bl.a. för att mäta upp och dimensionera solcellsanläggningen utifrån takets mått, identifiera lämplig placering av växelriktaren och för att ta reda på hur montage skall ske på taket.

Referensanläggningar

 • Detta är en lantbruksinstallation på Möllegårdens Morötter AB där vi använder helsvarta solcellspaneler från Trina Solar, med en effekt på 275 W styck.

 • Sommaren 2018 installerade vi Sveriges längsta solcellsanläggning på Hudiksvalls flygplats med 2 110 stycken paneler och en total toppeffekt på 569,70 kW.

 • När vi installerade solceller på ett garage i Ystad värdesatte man det estetiska samtidigt som man ville vara snäll mot plånboken. Därför valde man Trina Solars helsvarta paneler med 295 W styck.

Kundomdömen

4,58 i genomsnitt (111 omdömen)

 1. Dick, Nyköping

  Installation:

  Kundmottagande:

  Installationen fungerade utmärkt snabbt och mycket snyggt färdigt resultat. Anläggningen är i drift och fungerar perfekt.

  Systemstorlek: 13,1 kW

 2. Christer, Sävedalen

  Installation:

  Kundmottagande:

  Allt har fungerat bra med leverans och installation. Tillgänglighet och servicebenägenhet för att t.ex. svara på frågor efter att anläggningen tagits i drift kunde varit mycket bättre.

  Systemstorlek: 12,0 kW

 3. Lennart, Askersund

  Installation:

  Kundmottagande:

  Takarbete med solcellsmontage utfördes enligt mig helt korrekt och med ledande erfaren montör. Övriga var nyanställda. Elinstallation utfördes av nyanställd som saknade kunskap hur en snygg elinstallation utföres. Även kunskapsmässigt fanns det brister, kopplade fel i elcentral med följd att jordfelsbrytare löste ut då och då. Jag fick ringa om detta och med återbesök för åtgärd.

  Systemstorlek: 8,0 kW

 4. Brita, Göteborg

  Installation:

  Kundmottagande:

  Bra kundservice & trevliga och punktliga installatörer.

  Systemstorlek: 6,0 kW

 5. Kjell, Åkersberga

  Installation:

  Kundmottagande:

  Lång leveranstid 4 månader, mycket dålig kundsupport i samband med en mycket dålig app. I övrigt så har pris och installationen fungerat bra.

  Systemstorlek: 9,0 kW

 6. Christofer, Arlöv

  Installation:

  Kundmottagande:

  Mycket trevliga installatörer som höll oss orienterade under hela installationsförloppet. Mycket positivt. Framförhållningen från projektledningen kunde förbättras så att elektrikern som ska ansluta hela systemet mer eller mindre står standby så att det Max blir 1-2 dagars väntetid.

  Systemstorlek: 9,0 kW

 7. Christer, Skellefteå

  Installation:

  Kundmottagande:

  En proffsig och bra köp och installationsprocess av solceller. Tekniker/elektriker åkte härifrån utan att anläggningen var driftsatt supporten skulle återkoppla. Skickade faktura som jag ej betalade till fullo, innan anläggningen var driftsatt. Jag fick med hjälp av supporten möjlighet att driftsätta den. Supportens kundmottagande är under all kritik lovar återkomma både per telefon och mail men inget händer. Tycker att jag ska kontakta leverantören vid problem på levererad material.

  Systemstorlek: 6,5 kW

 8. Lennart, Borlänge

  Installation:

  Kundmottagande:

  Montörerna och kontakterna med företaget har varit bra, men det verkar vara något som inte stämmer med uppkopplingen så att vi kan komma in på ”my solar edge” sidan, och nu är vi framme i maj!! och vi har inte hört något från Solar om hur det går.

  Systemstorlek: 22,0 kW

 9. Göran, Rönnäng

  Installation:

  Kundmottagande:

  Tydlig och bra kommunikation och utförande helt enligt överenskommelse.

  Systemstorlek: 4,8 kW

 10. Conny, Ängelholm

  Installation:

  Kundmottagande:

  Bra support hela vägen från offert till slutfört

  Systemstorlek: 9,0 kW

Svea Solar

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar