Takab

Takab grundades 2004 och har huvudkontor i Falun, hjärtat av Dalarna, men utför arbeten i hela Mellansverige. Vi ingår i Soltechkoncernen och levererar helhetslösningar inom Tak och Sol.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL TAKAB. Takab startades 2004 och har lång erfarenhet av tak, plåt och sol. Vi har huvudkontor i Falun, hjärtat av Dalarna, men utför arbeteni hela Mellansverige. Vi äger och driver eget Plåtslageri som grundades redan 1952. Sedan december 2021 ingår vi i Soltechkoncernen. Genom att ha både takläggare, solinstallatörer och plåtslagare i samma koncern kan vi samordna arbetet och skapa stort mervärde för de kunder som väljer att anlita oss. Med Takabs kombinerade kunskap och erfarenhet levererar vi alla typer av entreprenader. Med produktion under samma tak kan vi med kort varsel ta fram lösningar för alla ändamål och därmed hålla en hög kvalité och leveranstider. Som en del i Soltech-koncernen erbjuder vi även framtidens sol och energilösningar. EN FÖRDEL ATT VÄLJA TAKAB. Vår personal är välutbildad och vi vidareutbildar alla kontinuerligt. I vårt projektsystem dokumenterar vi samtliga betydande moment med foton och egenkontroll för att säkerställa kvalitet och ett korrekt utförande. Vi erbjuder er en marknadsledande garanti för hela projektet med fysiskt garantibevis efter avslutat projekt. Vi jobbar alla efter tre värdeord: KUNSKAP, TRYGGHET, ENGAGEMANG

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar

Här finns Takab:

Erbjudande

 • Medlem av Svensk Solenergi
 • Nyckelfärdiga anläggningar

  I en nyckelfärdig anläggning ingår solcellspaneler, växelriktare, övrigt material och montage — det vill säga allt som krävs för att du ska kunna producera solel. En anläggning kan antingen monteras på lämplig takyta eller på marken.

 • Takintegrerade lösningar

  I en takintegrerad solcellsanläggning utgör solcellspanelerna det yttre tätskiktet så istället för att montera panelerna utanpå ett befintligt takmaterial, så ersätts takmaterialet. Ett takintegrerat solcellssystem kan framförallt vara lämpligt om man planerar att renovera taket i samband med installationen.

 • Batterilösningar

  Syftet med batterier är att man kan lagra solel, som produceras på dagen, och använda den kvällstid och ibland nattetid. Man behöver därmed inte sälja lika mycket överskottsel. Batterier innebär dock inte att man blir helt självförsörjande.

 • Gratis platsbesök

  Platsbesök görs bl.a. för att mäta upp och dimensionera solcellsanläggningen utifrån takets mått, identifiera lämplig placering av växelriktaren och för att ta reda på hur montage skall ske på taket.

Referensanläggningar

 • Uppsala, 18st Trina 415W fullblackpaneler på totalt 7,5 kWp monyterat påtegeltak med Weland stål montagesystem. Huawei SUN2000-8KTL växelriktare kompletterades med batteri LUNA2000 på 10 kWh

 • Västerås, 24st Trina 415W fullblackpaneler på totalt 9,7 kWp monterat på betongtegeltak. Växelriktare Growatt 10KTL och smartmätare samt laddbox bil Tesla Wallbox 22kW

 • Örebro 55st Trina 415 fullblackpaneler på totalt 22,8kWp monterat på bandtäckning med nedsänkt montage för största möjliga estetik. Dubbla Huawei SUN2000-10KTL hybridväxelriktare som är förberedda för batterimontage.

Kundomdömen

Takab har ännu inga kundomdömen via Solcellskollen. Allteftersom det sker installationer så kommer de dyka upp här.

  Takab

  Be om offert

  Få ett förslag inom ett par dagar