PPAM Solkraft AB

4,66

Levererar nyckelfärdiga anläggningar i Sverige, med kontor i Linköping. Erfarenhet från mer än 3500 installationer. Egna paneler samt egna montörer och elektriker.

Läs mer

PPAM Solkraft säljer och bygger solkraftsanläggningar i alla kundsegment – villor, lantbruk, offentliga fastigheter, industri etc. Vi levererar nyckelfärdiga solcellsanläggningar där du som kund ska kunna luta dig tillbaka och låta oss göra det vi gör bäst. En kombination av hög kompetens, egen produktutveckling, snabba leveranser, areaeffektiva och estetiskt utformade anläggningar gör oss unika på marknaden. Vi har de senaste åren levererat och installerat solcellsanläggningar i hela Sverige, från Haparanda i norr till Ystad i söder, och är idag en av landets ledande aktörer inom solcellsområdet. Vi tar totalansvaret för din investering och sköter allt från materialinköp och montering till driftsättning och övervakning via nätet. Vi på PPAM använder enbart våra egna kvalitativa serier av solpaneler samt växelriktare från tyska SMA och svenska Ferroamp. Våra egna paneler är framtagna från grunden av våra ingenjörer och med många hundra installationer i Sverige och utomlands utgör de en stor kunskapsbas för våra studier av livslängd och vår strävan att hela tiden optimera tekniken ytterligare.

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar

Här finns PPAM Solkraft AB:

Erbjudande

 • Medlem av Svensk Solenergi
 • Nyckelfärdiga anläggningar

  I en nyckelfärdig anläggning ingår solcellspaneler, växelriktare, övrigt material och montage — det vill säga allt som krävs för att du ska kunna producera solel. En anläggning kan antingen monteras på lämplig takyta eller på marken.

 • Takintegrerade lösningar

  I en takintegrerad solcellsanläggning utgör solcellspanelerna det yttre tätskiktet så istället för att montera panelerna utanpå ett befintligt takmaterial, så ersätts takmaterialet. Ett takintegrerat solcellssystem kan framförallt vara lämpligt om man planerar att renovera taket i samband med installationen.

 • Batterilösningar

  Syftet med batterier är att man kan lagra solel, som produceras på dagen, och använda den kvällstid och ibland nattetid. Man behöver därmed inte sälja lika mycket överskottsel. Batterier innebär dock inte att man blir helt självförsörjande.

 • Gratis platsbesök

  Platsbesök görs bl.a. för att mäta upp och dimensionera solcellsanläggningen utifrån takets mått, identifiera lämplig placering av växelriktaren och för att ta reda på hur montage skall ske på taket.

Referensanläggningar

 • HSB Brf Strömmen i Norrköping. Flera hus med 142 kWp PPAM Onyxium monokristallin panel SMA växelriktare med skuggoptimering och loggning.

 • Umeå Energi AB. PPAM Onyxium 350W glas/glas och SMA växelriktare med skugghantering och loggning.

 • Åvägen 22 i Åhus. 8,28 kWp, PPAM Transparium 360W, dubbelsidiga glas/glas paneler SMA 9000TL med skugghantering och loggning.

Kundomdömen

4,66 i genomsnitt (18 omdömen)

 1. Petter, Gammalkil

  Installation:

  Kundmottagande:

  Mycket bra trevlig säljare, kunnig

  Systemstorlek: 14,2 kW

 2. Kjell, Ydre

  Installation:

  Kundmottagande:

  I princip allt gick som det skulle, vi är nöjda.

  Systemstorlek: 12,9 kW

 3. Patrick, Motala

  Installation:

  Kundmottagande:

  Hade bra referenser, flera av mina vänner och grannar hade goda erfarenheter men jag fick kämpa hårt och hålla in betalningen för att få flera saker åtgärdade. Hade jag inte varit elektriker själv hade kanske inte felen uppdagats... Förutom en uppenbar snedmontering av paneler som efter påtryckningar justerades, var en panel polvänd. märkningen ofullständig och lite annat smått och gott... Men slutresultatet är Toppen! Vi är supernöjda!

  Systemstorlek: 15,6 kW

 4. Bo, Linköping

  Installation:

  Kundmottagande:

  Proffsig offert, som stämde bra med vad jag tänkt. Bästa priset så det var ingen tvekan. 455 w var dessutom ingen nackdel på vårt lilla tak! Installatörerna kom till sist några månader senare än tänkt från början. Installation av tre personer under en dag gjordes effektivt. Pratade bra engelska så kommunikationen flöt på utan problem. Det har fungerat fint sedan juli 2022. Nu ser vi fram emot solen till våren. Rekommenderar PPAM till alla som tar in offerter. Anläggningen finns i vår sommarstuga i Valdemarsvik. Bo

  Systemstorlek: 6,3 kW

 5. Joseph, Ljungsbro

  Installation:

  Kundmottagande:

  Bra, tillmötesgående, lyhörda

  Systemstorlek: 13,0 kW

 6. Thomas, Motala

  Installation:

  Kundmottagande:

  Leveranstid, installation och support har fungerat mycket bra.

  Systemstorlek: 5,0 kW

 7. Henrik, Helsingborg

  Installation:

  Kundmottagande:

  Michaela och hennes kollegor gör ett gott arbete, är noggranna och känns gediget engagerade i sitt arbete vilket gör mig till en trygg kund.

  Systemstorlek: 10,0 kW

 8. Martin, Skärblacka

  Installation:

  Kundmottagande:

  Bra bemötande, håller vad de lovar. Allt fungerade smidigt, snygga installationer.

  Systemstorlek: 7,4 kW

 9. Håkan, Norrköping

  Installation:

  Kundmottagande:

  Montörerna gav inget bra intryck. Kommunicerade inte så mycket. Elektrikern var bättre. Sedan var det nog eon som hade lång handläggningstid innan allt var klart.

  Systemstorlek: 8,0 kW

 10. Hossein, Linköping

  Installation:

  Kundmottagande:

  Jag är mycket nöjd med deras arbete, dem kan om sitt jobb.

  Systemstorlek: 14,7 kW

PPAM Solkraft AB

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar