PPAM Solkraft AB

4,80

Levererar nyckelfärdiga anläggningar i Sverige, med kontor i Linköping. Erfarenhet från mer än 1000 installationer. Egna paneler samt egna montörer och elektriker.

Läs mer

Vi forskar om solenergi och utvecklar effektiva solkraftanläggningar för att påskynda vägen till det hållbara samhället. Vår lösning på behovet av ren energi är våra nyckelfärdiga anläggningar – som är lönsamma från dag ett, både för dig och miljön! Tillsammans kan vi bidra till en renare värld, tak för tak. PPAM Solkraft säljer och bygger solkraftsanläggningar i alla kundsegment – villor, lantbruk, offentliga fastigheter, industri etc. Vi levererar allt från nyckelfärdiga anläggningar ner till enstaka solpaneler. En kombination av hög kompetens, egen produktutveckling, snabba leveranser, areaeffektiva och estetiskt utformade anläggningar gör oss unika på marknaden. Vi har de senaste åren levererat och installerat solcellsanläggningar i hela Sverige, från Haparanda i norr till Ystad i söder, och är idag en av landets ledande aktörer inom solkraftsområdet. Vi tar totalansvaret för din investering och sköter allt från materialinköp och montering till driftsättning och övervakning via nätet. PPAM utvecklar två kvalitativa serier av solpaneler, Paladium som är ett polykristallint system och Onyxium som är monokristallint. Framtagna från grunden av våra ingenjörer och med många hundra installationer i Sverige och utomlands utgör de en stor kunskapsbas för våra studier av livslängd och vår strävan att hela tiden optimera tekniken ytterligare. Men det riktigt spännande området är Elin Molins forskning på dubbelsidiga solcellspaneler. Ett projekt inom ramen för Forskarskolan Reesbe på Högskolan i Gävle. Elin är PPAM Solkrafts VD och tillsammans med Andreas Molin grundare av PPAM.

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar

Här finns PPAM Solkraft AB:

Erbjudande

 • Medlem av Svensk Solenergi
 • Nyckelfärdiga anläggningar

  I en nyckelfärdig anläggning ingår solcellspaneler, växelriktare, övrigt material och montage — det vill säga allt som krävs för att du ska kunna producera solel. En anläggning kan antingen monteras på lämplig takyta eller på marken.

 • Takintegrerade lösningar

  I en takintegrerad solcellsanläggning utgör solcellspanelerna det yttre tätskiktet så istället för att montera panelerna utanpå ett befintligt takmaterial, så ersätts takmaterialet. Ett takintegrerat solcellssystem kan framförallt vara lämpligt om man planerar att renovera taket i samband med installationen.

 • Batterilösningar

  Syftet med batterier är att man kan lagra solel, som produceras på dagen, och använda den kvällstid och ibland nattetid. Man behöver därmed inte sälja lika mycket överskottsel. Batterier innebär dock inte att man blir helt självförsörjande.

 • Gratis platsbesök

  Platsbesök görs bl.a. för att mäta upp och dimensionera solcellsanläggningen utifrån takets mått, identifiera lämplig placering av växelriktaren och för att ta reda på hur montage skall ske på taket.

Referensanläggningar

 • HSB Brf Strömmen i Norrköping. Flera hus med 142 kWp PPAM Onyxium monokristallin panel SMA växelriktare med skuggoptimering och loggning.

 • Umeå Energi AB. PPAM Onyxium 350W glas/glas och SMA växelriktare med skugghantering och loggning.

 • Åvägen 22 i Åhus. 8,28 kWp, PPAM Transparium 360W, dubbelsidiga glas/glas paneler SMA 9000TL med skugghantering och loggning.

Kundomdömen

4,80 i genomsnitt (13 omdömen)

 1. Thomas, Motala

  Installation:

  Kundmottagande:

  Leveranstid, installation och support har fungerat mycket bra.

  Systemstorlek: 5,0 kW

 2. Henrik, Helsingborg

  Installation:

  Kundmottagande:

  Michaela och hennes kollegor gör ett gott arbete, är noggranna och känns gediget engagerade i sitt arbete vilket gör mig till en trygg kund.

  Systemstorlek: 10,0 kW

 3. Martin, Skärblacka

  Installation:

  Kundmottagande:

  Bra bemötande, håller vad de lovar. Allt fungerade smidigt, snygga installationer.

  Systemstorlek: 7,4 kW

 4. Håkan, Norrköping

  Installation:

  Kundmottagande:

  Montörerna gav inget bra intryck. Kommunicerade inte så mycket. Elektrikern var bättre. Sedan var det nog eon som hade lång handläggningstid innan allt var klart.

  Systemstorlek: 8,0 kW

 5. Hossein, Linköping

  Installation:

  Kundmottagande:

  Jag är mycket nöjd med deras arbete, dem kan om sitt jobb.

  Systemstorlek: 14,7 kW

 6. Anders, Rimforsa

  Installation:

  Kundmottagande:

  Bra och sakligt bemötande, god informarion. Aningen otydlig dokumentation när man inte är så insatt i terminologin, som dock verkar korrekt. En nyckelfärdig lösning som inte var det minsta svår att hantera. Vänligt bemötande och bra installatörer. Frågor i efterhand har inte få svar på. Ett vänligt bemötande från alla håll och lätta att få kontakt med. Kan lugnt rekomenderas!

  Systemstorlek: 13,9 kW

 7. Peter, Bestorp

  Installation:

  Kundmottagande:

  Snabb installation efter beställning, bra dokumentation och pappershantering

  Systemstorlek: 9,2 kW

 8. Erik, Kolmården

  Installation:

  Kundmottagande:

  Trevlig och trygg kontakt med PPAM´s representanter från offert till färdig installation. Snabbt utfört arbete men nätägarens byte av mätare dröjde 2 veckor. Lååång tid!

  Systemstorlek: 10,4 kW

 9. Peter, Nyköping

  Installation:

  Kundmottagande:

  Snabb och proffsig installation.

  Systemstorlek: 19,8 kW

 10. Caroline, Linköping

  Installation:

  Kundmottagande:

  Bra hjälp och information i samband med offert. Bra pris. Arbetet sattes igång ganska snabbt men elinstallationen och färdiganmälan drog ut på tiden så anläggningen kom igång senare än planerat. Estetiskt blev det sämre än vi hade föreställt oss, det var tal om att sätta halva paneler för att maximera ytan vilket nog hade sett bättre ut, men det skedde inte. Ibland svårt att få kontakt för support men ofta ringer de upp om man söker någon på tel. Alltid trevligt bemötande.

  Systemstorlek: 9,5 kW

PPAM Solkraft AB

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar