Solcellskollen använder cookies i syfte att erbjuda en mer användarvänlig upplevelse. Genom att klicka eller navigera på sidan accepterar du insamling av dessa.

PPAM Solkraft AB

Levererar nyckelfärdiga anläggningar i Sverige, med kontor i Linköping. Erfarenhet från mer än 1000 installationer. Egna paneler samt egna montörer och elektriker.

Erbjuder nyckelfärdiga anläggningar
Erbjuder gratis platsbesök
Hjälper till med bygglov
Erbjuder takintegrerade lösningar
Erbjuder batterilösningar
Erbjuder underhåll som tillval
Medlem av Svensk Solenergi

Kundomdömen

 • Peter

  Nyköping

  Installation

  Kundmottagande

  Datum

  2018 M12 4

  Systemstorlek

  19,79 kW

  Omdöme

  Snabb och proffsig installation.

 • Caroline

  Linköping

  Installation

  Kundmottagande

  Datum

  2018 M10 11

  Systemstorlek

  9,5 kW

  Omdöme

  Bra hjälp och information i samband med offert. Bra pris. Arbetet sattes igång ganska snabbt men elinstallationen och färdiganmälan drog ut på tiden så anläggningen kom igång senare än planerat. Estetiskt blev det sämre än vi hade föreställt oss, det var tal om att sätta halva paneler för att maximera ytan vilket nog hade sett bättre ut, men det skedde inte. Ibland svårt att få kontakt för support men ofta ringer de upp om man söker någon på tel. Alltid trevligt bemötande.

 • Janne

  Ringarum

  Installation

  Kundmottagande

  Datum

  2018 M10 4

  Systemstorlek

  4,38 kW

  Omdöme

  Snabbt och professionellt. Det som verkar ta tid är mätarbytet🤪 men det är inte ppam's fel.

 • Kristina

  Tived

  Installation

  Kundmottagande

  Datum

  2018 M08 15

  Systemstorlek

  10,44 kW

  Omdöme

  Leverantören gav ett tryggt och seriöst intryck. De visade intresse och vilja att förklara och hjälpa till att välja rätt. De höll leveranstider och förklarade vad händer härnäst. De lämnade inte kunden därhän. En toppenleverantör.

 • Roland

  Linköping

  Installation

  Kundmottagande

  Datum

  2018 M07 11

  Systemstorlek

  5,7 kW

  Omdöme

  Bra organisation och bemötande.

Referensanläggningar

 • Åvägen 22 i Åhus. 8,28 kWp, PPAM Transparium 360W, dubbelsidiga glas/glas paneler SMA 9000TL med skugghantering och loggning.

 • HSB Brf Strömmen i Norrköping. Flera hus med 142 kWp PPAM Onyxium monokristallin panel SMA växelriktare med skuggoptimering och loggning.

 • Umeå Energi AB. PPAM Onyxium 350W glas/glas och SMA växelriktare med skugghantering och loggning.

Längre beskrivning från PPAM Solkraft AB

Vi forskar om solenergi och utvecklar effektiva solkraftanläggningar för att påskynda vägen till det hållbara samhället. Vår lösning på behovet av ren energi är våra nyckelfärdiga anläggningar – som är lönsamma från dag ett, både för dig och miljön! Tillsammans kan vi bidra till en renare värld, tak för tak. PPAM Solkraft säljer och bygger solkraftsanläggningar i alla kundsegment – villor, lantbruk, offentliga fastigheter, industri etc. Vi levererar allt från nyckelfärdiga anläggningar ner till enstaka solpaneler. En kombination av hög kompetens, egen produktutveckling, snabba leveranser, areaeffektiva och estetiskt utformade anläggningar gör oss unika på marknaden. Vi har de senaste åren levererat och installerat solcellsanläggningar i hela Sverige, från Haparanda i norr till Ystad i söder, och är idag en av landets ledande aktörer inom solkraftsområdet. Vi tar totalansvaret för din investering och sköter allt från materialinköp och montering till driftsättning och övervakning via nätet. PPAM utvecklar två kvalitativa serier av solpaneler, Paladium som är ett polykristallint system och Onyxium som är monokristallint. Framtagna från grunden av våra ingenjörer och med många hundra installationer i Sverige och utomlands utgör de en stor kunskapsbas för våra studier av livslängd och vår strävan att hela tiden optimera tekniken ytterligare. Men det riktigt spännande området är Elin Molins forskning på dubbelsidiga solcellspaneler. Ett projekt inom ramen för Forskarskolan Reesbe på Högskolan i Gävle. Elin är PPAM Solkrafts VD och tillsammans med Andreas Molin grundare av PPAM.

Nyfiken på solceller?

Registrera dig gärna för vårt månadsbrev med nyheter från solcellsvärlden!