Solkraft Sverige

4,58

Solkraft Sverige erbjuder totalentreprenad inom nyckelfärdiga solcellsanläggningar. Vi hjälper dig genom varje steg – från rådgivning, projektering och pappersexercis till färdig montering, installation och driftsatt anläggning.

Läs mer

Vi på Solkraft Sverige (Solkraft EMK AB) är en av många leverantörer som erbjuder nyckelfärdiga solcellsanläggningar med totalentreprenad. Hur skiljer vi oss från mängden? Vi har medvetet valt att inte göra priset till vår främsta konkurrensfördel. Istället levererar vi kundanpassade lösningar med kvalitetspaneler som håller i längden. Givetvis med generösa garantier som är svåra att överträffa. Sedan 2014, då vi startade vår verksamhet, har vi genomfört hundratals lyckade installationer. Även om vi givetvis lär oss något nytt varje dag är det nu få som slår oss på fingrarna när det gäller kunskap om solenergilösningar. Alla som anlitar oss kan känna sig trygga med att vi har den kompetens som krävs för att skapa den bästa lösningen utifrån kundens önskemål och fastighetens förutsättningar. Med vår noggrannhet vid materialval, montering och installation kan du lita på att du får paneler och komponenter i världsklass monterade och installerade av proffs. Vårt främsta mål är solklart – nöjda kunder före, under och långt, långt efter färdigställd installation. Du räknar givetvis med att din anläggning ska fungera och leverera under lång tid framöver och eftersom långsiktigheten är så viktig för dig är den minst lika viktig för oss. Vi finns alltid vid din sida och då är det extra viktigt att även vi känner oss trygga med de lösningar vi levererar. För oss betyder färdigställd installation början på en lång och givande kundrelation. Vi erbjuder alltid dig som är intresserad av att skaffa solceller ett kostnadsfritt platsbesök där vi svarar på dina frågor, undersöker din fastighets förutsättningar och visar olika alternativ. Enligt oss finns det inga genvägar när det gäller att ta fram ett kundanpassat förslag och en offert förankrad i verkligheten. Vi hjälper dig hela vägen – från rådgivning, projektering och pappersexercis till färdig montering, installation och driftsatt anläggning. Det ska vara enkelt att skaffa solceller men du ska dessutom känna dig trygg med din leverantör och din anläggning. Därför väljer du Solkraft Sverige.

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar

Här finns Solkraft Sverige:

Erbjudande

 • Medlem av Svensk Solenergi
 • Nyckelfärdiga anläggningar

  I en nyckelfärdig anläggning ingår solcellspaneler, växelriktare, övrigt material och montage — det vill säga allt som krävs för att du ska kunna producera solel. En anläggning kan antingen monteras på lämplig takyta eller på marken.

 • Takintegrerade lösningar

  I en takintegrerad solcellsanläggning utgör solcellspanelerna det yttre tätskiktet så istället för att montera panelerna utanpå ett befintligt takmaterial, så ersätts takmaterialet. Ett takintegrerat solcellssystem kan framförallt vara lämpligt om man planerar att renovera taket i samband med installationen.

 • Batterilösningar

  Syftet med batterier är att man kan lagra solel, som produceras på dagen, och använda den kvällstid och ibland nattetid. Man behöver därmed inte sälja lika mycket överskottsel. Batterier innebär dock inte att man blir helt självförsörjande.

 • Gratis platsbesök

  Platsbesök görs bl.a. för att mäta upp och dimensionera solcellsanläggningen utifrån takets mått, identifiera lämplig placering av växelriktaren och för att ta reda på hur montage skall ske på taket.

Referensanläggningar

 • På Backaskolan i Lund har vi på uppdrag av Lunds kommun installerat en 130 kvm stor anläggning om 23 kW. De monokristallina panelerna på 290 W från Solarworld har kompletterats med en växelriktare från SMA. Årlig elproduktion strax över 23 000 kWh.

 • På detta parhus i Kungälv har vi installerat 2 st solcellsanläggningar om 9,6 kW med SolarEdge växelriktare och LG 320 W helsvarta monokristallina paneler. Anläggningarna beräknas vardera producera 9 500 kWh per år.

 • På denna lantbruksfastighet med plåttak i Lyrestad har vi har vi installerat en solcellsanläggning om 33 kW med totalt 110 st 300 W-paneler från BenQ samt växelriktare från SolarEdge. Den totala panelytan är 181,5 kvm och den årliga elproduktionen ligger på ca 33 000 kWh.

Kundomdömen

4,58 i genomsnitt (23 omdömen)

 1. Iréne, Limhamn

  Installation:

  Kundmottagande:

  Jag jämförde ett antal leverantörer, och mitt val blev Solkraft. De var inte billigast men gav primärt ett bra intryck. Rel. kort tid från godkänd offert till installationsstart. Å andra sidan hade trycket på solcellsinstallation redan då minskat. Arbetet gick snabbt och smidigt.Jag lät Institutet för solenergikvalitet granska arbetet. Det utmynnade i en del påtalanden, vilka Solkraft snabbt korrigerade. Men när offerten skulle betalas stämde inte summan med den jag blivit erbjuden och accepterat. Jag tvingades betala 17900 kr mer pga att företaget i offerten skrivit ett för stort avdrag på installationen. När jag påpekade detta ville företaget inte erkänna misstaget tyvärr. Det är mänskligt att begå misstag, men såväl privatpersoner som företag måste erkänna och korrigera dessa. Det känns väldigt tråkigt att ett företag som jag bedömde som seriöst inte ställer upp för detta. Det kan inte vara ett seriöst företag som ålägger kunden att betala för deras misstag. Ärendet är nu hos Allmänna Reklamationsnämnden.

  Systemstorlek: 16,3 kW

 2. Peter, Mölndal

  Installation:

  Kundmottagande:

  Datum och tid för planerad installation hölls perfekt. Elektriker arbetet utfördes i stort sett direkt efter installation av solpanelerna. Mycket noggrant och snyggt utfört arbete.

  Systemstorlek: 14,0 kW

 3. Thomas, Göteborg

  Installation:

  Kundmottagande:

  Snabbt och välgjort arbete. Inget krångel, varken med kontakt, leverans eller uppförande. Mycket smidigt. Inget att klaga på.

  Systemstorlek: 15,0 kW

 4. Stig, Eslöv

  Installation:

  Kundmottagande:

  Beställde i maj 2022 och det blev mycket "strul", lång väntan samt byte till annan sort av både paneler och växelriktare utan någon kommunikation från installatör till mig. Klart undermålig elinstallation som blev underkänd av kraftringen men som åtgärdades och blev hur bra som helst. Den 10 januari 2023 var anläggningen äntligen åtgärdad och godkänd och efter det så har anläggningen levererat väl så bra som det utlovades i offerten. Just nu är jag hur nöjd som helst och kW timmarna bara tickar in.

  Systemstorlek: 12,3 kW

 5. Johan, Malmö

  Installation:

  Kundmottagande:

  De var väldigt tillmötesgående och flexibla. De lyckades till exempel fixa en nästan ny växelriktare till halva priset för att en annan kund skulle bygga ut sin anläggning och därför behövde byta sin.

  Systemstorlek: 6,9 kW

 6. Carl-Gustaf, Bara

  Installation:

  Kundmottagande:

  Mycket kompetent leverantör

  Systemstorlek: 21,0 kW

 7. Göran, Lindome

  Installation:

  Kundmottagande:

  Jag är mycket nöjd med bemötandet jag fått av Solkraft. Snyggt montage! Kan inte komma på något jag saknar.

  Systemstorlek: 11,6 kW

 8. Bengt, Sävedalen

  Installation:

  Kundmottagande:

  Mycket trevlig och engagerad säljare har varit kontaktperson under hela processen. Mycket trevlig, ambitiös och noggrann montageledare har ansvarat för montaget. Trevlig och bra montagepersonal. Jag är själv elkonsult och elbesiktningsman sedan många år och har erfarenhet av solcellsinstallationer. Ett mindre slarvfel påtalades under installationen, vilket omedelbart åtgärdades. Jag är mycket nöjd med installationen, bemötandet och det sätt på vilket installationen har utförts. Anläggningen fungerar som förväntat.

  Systemstorlek: 17,0 kW

 9. Ingvar, Göteborg

  Installation:

  Kundmottagande:

  Installationen blev verkligen försenad pga fel av säljarens löfte hade tydligen inte solpanelen kvar på lager ny beställningen. offerten tecknades den 31/3 blev klart med mätare gbg energi 4/9 alltså hela sommaren utan solel - inte godkänt.

  Systemstorlek: 12,4 kW

 10. Per, Landvetter

  Installation:

  Kundmottagande:

  Det slutförda arbetet var proffsigt och enl ök. Resan dit var tyvärr tråkig då min takläkt (som profilerna fästs i) var dålig. Inte leverantörens fel naturligtvis, men Solkraft hade inspekterat mitt tak och givit klartecken innan och det litade jag på. Solkraft ville inte lyfta ett finger för att lösa problemet heller utan jag fick bekosta tredjepart som bytte min takläkt. När det arbetet var klart så kom Solkraft tillbaka och skruvade upp systemet. Kronan på verket var när jag fick en tilläggsfaktura för ställtiden som Solkraft haft. Väldigt tråkig kundupplevelse tyvärr..

  Systemstorlek: 11,0 kW

  Urban från Solkraft Sverige:

  Tråkigt att du känner så men takets skick ligger ej på Solkraft som du själv beskriver och det står tydligt i köpeavtalet. Solkraft var på plats innan montage och gick tillsammans med dig igenom de delar vi kunde se. Inifrån den stora inne vinden som vi gick upp på såg allt jättefint ut (råsponten). Vi lyfte även på 10 talet tegelpannor på 3 olika tak och pappen och läkten såg fin ut utifrån. Vi kan omöjligt gå igenom hela taket, då hade vi ju fått lyfta på merparten av pannorna. Att du haft läckage och således murken och dålig läkt kan vi ej ansvara för där solcellerna monteras. Vi såg ej detta på platsbesöket och som du själv beskriver är det inte leverantörens fel och hade vi sett detta på plats hade vi ju självklart tagit upp detta. Mvh Urban, Solkraft Sverige

Solkraft Sverige

Be om offert

Få ett förslag inom ett par dagar