Besökarna på ett solcellskalas arrangerat av Solcellskollen tillsammans med värdarna Jörgen Larsson och Sara Larsson på Brännö
  1. Nytt på Solcellskollen

Bjud in till solcellskalas!

7 augusti 2017

Av Erik Wallnér (wallner@solcellskollen.se)

Har du hört talas om tupperware-partyn, eller till och med varit på ett? Detta amerikanska fenomen brandat av plastburkstillverkaren Tupperware: man bjuder hem till fest, lagar mat, och köper till sist de hushållsartiklar som äts ur. Sällan utan köphets, och till sist överräcks alltid en gåva till värdarna. Nåväl, ingen succé utan fungerande aspekter - vi lät oss inspireras!

En fin sommarkväll bjöd vi tillsammans med Jörgen och Sara Larsson in till “soleltupperware”. Syftet var att samla alla de Brännöbor - Brännö är en pittoresk ö i Göteborgs södra skärgård - som antingen var i köpartagen eller bara nyfikna på solceller till sitt hus. Jörgen och Sara bjöd på kaffe och kaka, och Solcellskollen stod för en presentation som föregicks av en konsultationsrunda runt ön på ryggen av Jörgens eltandemcykel.

Som solcellsnörd blir man ibland blind inför att solceller kan upplevas bökigt. Förutom att tekniken är ny, är det en uppsjö av nya termer och regler man behöver förhålla sig till. Våra samtal spann från huruvida det lönar sig med solceller, vilka regler som gäller, hur mycket man ska ha, vilka takmaterial som lämpar sig - till det mer nischade fallet kring vad som händer med markmonterade paneler om en älg kommer och nosar på dom. Tack vare bra frågor och delade upplevelser lärde vi oss förmodligen lika mycket som besökarna.

Vi avslutade aftonen med en rundvandring i kvarteret, förbi Jörgen och Saras markmonterade solcellsanläggning och vidare till grannen Evas två solcellstak. Enligt god tupperware-sed överräcktes till slut en av Solcellskollens tygpåsar till värdparet.

Vill du vara med och arrangera ett solcellskalas för dina vänner och grannar? Maila oss på info@solcellskollen.se så kommer vi gärna och hjälper till.

Relaterade inlägg

Solcellskollens logotyp

På Solcellskollen kan du jämföra leverantörer baserat på andras omdömen, ta fram en solcellskalkyl för din bostad, eller läsa senaste nytt om solceller. Helt enkelt ditt hjälpmedel inför en solcellssatsning!