Solcellskollen använder cookies i syfte att erbjuda en mer användarvänlig upplevelse. Genom att klicka eller navigera på sidan accepterar du insamling av dessa.

Solcellskalas i en trädgård på Brännö i Göteborgs skärgård

Våren är här, bjud in till solcellskalas!

Våren är här och det är dags att samla grannarna för ett solcellskalas, solcellsinfoträff, eller — varför inte — en “solel-tupperware”. Vi hjälper gärna till!

Det mesta blir roligare om det görs ihop med andra — så även solceller. I höstas skrev vi om de boende på Brännö där ett tjugotal hushåll har gått ihop och informerat och inspirerat varandra till solcellssatsningar. I Jönköping arrangerar de kommunala energirådgivarna “solsafari”, och från Stockholms förorter kommer det rapporter om villaägare som arrangerar solcellskalas. Solceller smittar!

I vår kommer vi göra ett flertal besök i Sverige där vi informerar om solceller. Det kommer både vara allmänna infoträffar och hembjudningar hos villaägare — t.ex. såsom det “solel-tupperware”-kalas vi var med och arrangerade i höstas.

Ska vi lägga till dig och dina grannar i listan? Hör i så fall av dig till wallner@solcellskollen.se. Vi är gärna med och bollar upplägg också!

Villaägarna i Malmö
Tengbom Arkitekter
Naturskyddsföreningen i Göteborg
Villaägarna i Göteborg
Villaägarna i Edsberg
Villaägarträff i Kungsbacka
Villaägarträff i Göteborg
Villaägarträff i Stockholm

Av Erik Wallnér

@erikwallner

2018 M04 3

Följ gärna vårt nyhetsbrev för att en gång i månaden ta del av nyheter om solceller och förnybar energi!

Nyfiken på solceller?

Registrera dig gärna för vårt månadsbrev med nyheter från solcellsvärlden!