Solcellskollen använder cookies i syfte att erbjuda en mer användarvänlig upplevelse. Genom att klicka eller navigera på sidan accepterar du insamling av dessa.

Solcellskalas i en trädgård på Brännö i Göteborgs skärgård

Våren är här, bjud in till solcellskalas!

Våren är här och det är dags att samla grannarna för ett solcellskalas, solcellsinfoträff, eller — varför inte — en “solel-tupperware”. Vi hjälper gärna till!

Det mesta blir roligare om det görs ihop med andra — så även solceller. I höstas skrev vi om de boende på Brännö där ett tjugotal hushåll har gått ihop och informerat och inspirerat varandra till solcellssatsningar. I Jönköping arrangerar de kommunala energirådgivarna “solsafari”, och från Stockholms förorter kommer det rapporter om villaägare som arrangerar solcellskalas. Solceller smittar!

I vår kommer vi göra ett flertal besök i Sverige där vi informerar om solceller. Det kommer både vara allmänna infoträffar och hembjudningar hos villaägare — t.ex. såsom det “solel-tupperware”-kalas vi var med och arrangerade i höstas.

Ska vi lägga till dig och dina grannar i listan? Hör i så fall av dig till wallner@solcellskollen.se. Vi är gärna med och bollar upplägg också!

Villaägarna i Malmö
Tengbom Arkitekter
Naturskyddsföreningen i Göteborg
Villaägarna i Göteborg
Villaägarna i Edsberg
Villaägarträff i Kungsbacka
Villaägarträff i Göteborg
Villaägarträff i Stockholm

Av Erik Wallnér

@erikwallner

2018 M04 3

Gör som över 2000 andra och följ vårt månadsbrev för att ta del av nya blogginlägg på Solcellskollen!

Nyfiken på solceller?

Registrera dig gärna för vårt månadsbrev med nyheter från solcellsvärlden!