Vinnova satsar på Solcellskollen - Solcellskollen
Solcellskollens grundare, Eric Ahlberg och Erik Wallnér

Vinnova satsar på Solcellskollen

Normalt dedicerar vi denna sida till nyheter och reportage om solceller i Sverige. Idag kan vi dock inte undvika att skryta lite, då Vinnova har tilldelat Solcellskollen 300 000 kr inom ramen för programmet Innovativa startups.

Vi är givetvis jätteglada för denna nyhet, inte minst då den ger förutsättningar att accelerera arbetet med Solcellskollen, och fortsätta göra en investering i solceller tryggare, mer lättanalyserad, och mer ekonomisk för privatpersoner och mindre företag.

Bidraget kommer bland annat att användas för att bygga vidare på marknadsplatsen för installatörer, och ta fram mer, relevant, konsumentinriktad information för alla er som går i solcellstankar!

I Vinnovas motivering går det bland annat att utläsa att Solcellskollen “bygger på en innovation med stor potential” samt att “företagets erfarenheter och kompetens ger goda förutsättningar för att nå uppsatta mål”.

Vill du höra mer om Solcellskollen och arbetet bakom? Lyssna gärna på Erik Wallnér, en av våra grundare, i Klimatpodden. Där pratar Erik om solceller i allmänhet, men också om Solcellskollen, dess vision och affärsidé.

Av Erik Wallnér

@erikwallner

2017 M12 5

Följ gärna vårt nyhetsbrev för att en gång i månaden ta del av nyheter om solceller och förnybar energi!

Relaterade inlägg

På Solcellskollen kan du jämföra leverantörer baserat på andras omdömen, ta fram en solcellskalkyl för din bostad, eller läsa senaste nytt om solceller. Helt enkelt ditt hjälpmedel inför en solcellssatsning!