Solcellskollen blir med podd - Solcellskollen
Björn Sandén, professor på Chalmers, och den första gästen i Solcellskollens podcast

Solcellskollen blir med podd

Ytterligare en podcast tänker du kanske? Vi tycker inte att det kan finnas nog med berättelser eller samtal om solceller och den förnybara energiteknik som håller på att förändra samhället.

I varje avsnitt bjuder vi in en gäst som vi har ett längre samtal med. Det blir en blandning av forskare, entreprenörer, och andra nyfikna individer. Ja, helt enkelt personer med intressanta perspektiv på de trender som är på gång. Emellanåt kommer vi givetvis även erbjuda ett och annat råd till de som funderar på om solceller är en bra grej för det egna huset!

Idag publicerar vi premiäravsnittet. Gäst är Björn Sandén, professor på Chalmers och en av solcells-Sveriges centralgestalter sedan han i mitten av 90-talet började forska på solcellers miljöbegränsningar. Det ska även tilläggas att Björn var handledare till det examensarbetet som jag skrev på Chalmers, och som sedermera resulterade i att vi utvecklade Solcellskollen.

Samtalet blev en panorama över solcellsutvecklingen de senaste 150 (!) åren, med lite extra fokus på vad som egentligen hände i Tyskland – det som bidrog starkt till att det idag finns relativt billiga solceller världen över.

Du lyssnar här. Om du gillar vad du lyssnar på får du gärna betygsätta och skriva ett omdöme i Itunes. Håll till godo!

Av Erik Wallnér

wallner@solcellskollen.se

Publicerad August 31, 2017

Följ gärna vårt nyhetsbrev för att en gång i månaden ta del av nya blogginlägg och andra nyheter från solcellsvärlden!

Relaterade inlägg

På Solcellskollen kan du jämföra leverantörer baserat på andras omdömen, ta fram en solcellskalkyl för din bostad, eller läsa senaste nytt om solceller. Helt enkelt ditt hjälpmedel inför en solcellssatsning!